Business Hi-Tech

Orange lansează în Polonia net prin fibră cu o viteză de descărcare a datelor de 8 Gbps, de peste trei ori mai rapid faţă de România. Preţul - aproximativ 200 de zloţi polonezi (45 de euro) pe lună

Orange lansează în Polonia net prin fibră cu o viteză...

Autor: Adrian Seceleanu

19.03.2024, 01:15 200

Grupul francez de telecomunicaţii Orange, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de comunicaţii din Europa, a lansat pe piaţa din Polonia, în oraşele Varşovia şi Cracovia servicii de internet fix prin fibră optică la viteze de descărcare a datelor de până la 8 Gbps.

„Astăzi, Orange Fiber face încă un pas uriaş pentru a le oferi clienţilor cea mai bună conectivitate şi experienţă. Tocmai am lansat Orange Fiber ultra-rapid, la o viteză de până la 8 Gbps. Această soluţie inovatoare răspunde nu doar nevoilor actuale ale clienţilor noştri, ci şi celor care urmează să apară.

Noua noastră ofertă deschide toate posibilităţile pentru o adevărată casă a viitorului. Această conexiune ultra-rapidă prin fibră optică este perfectă pentru a te bucura de divertisment de cea mai bună calitate - streaming video, jocuri online, realitate virtuală. Cea mai bună soluţie pentru liber-profesionişti, a căror muncă implică trimiterea de fişiere mari, cum ar fi graficienii, creatorii de jocuri video sau profesioniştii din domeniul audio. Datorită Wi-Fi, este posibilă conectarea a până la 256 de dispozitive!

Pentru început, oferta noastră este disponibilă pentru peste 830 de mii de gospodării din #Warszawa şi #Kraków. În cursul acestui an, intenţionăm să lansăm fibra la 8 Gbps în mai multe oraşe şi să extindem acoperirea la aproape 2 milioane de gospodării”, a scris pe reţeaua de business LinkedIN Liudmila Climoc, CEO al Orange Polonia.

Conform datelor de pe pagina web a Orange Polonia abonamentul pentru net la aceste viteze are un cost lunar de circa 200 de zloţi polonezi - circa 45 de euro.

În România, viteza maximă oferită de Orange pentru serviciile de internet fix este de 2100 Mbps.

RCS&RDS Digi, jucătorul cu o poziţie dominantă pe piaţa de internet fix din România, a anunţat în septembrie 2021 servicii de net fix cu viteze de descărcare a datelor de până la 8 Gbps, dar de atunci acoperirea pentru acest serviciu a rămas limitată iar compania nu oferă transparent informaţii despre zonele unde serviciul poate fi comandat.

Vodafone, care a cumpărat şi compania de cablu UPC, oferă internet fix la viteze de descărcare a datelor de până la 500 Mbps.
 

Pentru clienţii business din Bucureşti şi Constanţa Orange oferă din 2021 abonamente care oferă acces clienţilor la viteze de descărcare a datelor de până la 10 Gbps.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24