Business Hi-Tech

Orange se uită la achiziţia AKTA, cel mai mare jucător independent din cablu

Orange se uită la achiziţia AKTA, cel mai mare jucător...

Autor: Adrian Seceleanu

03.04.2018, 00:07 19225

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, se află în discuţii pentru achiziţia AKTA - cel mai mare jucător independent din piaţa de cablu, într-o tranzacţie ce ar putea ajunge la o valoare de 150-200 mil. euro, au declarat pentru ZF mai multe surse din industria de comunicaţii.

„Perspectiva consolidării pieţei prin achiziţia UPC România de către Vodafone şi a formării astfel a unui nou jucător cu operaţiuni fix-mobil a dat un nou ritm discuţiilor de preluare ale AKTA. Orange este una dintre companiile aflate în discuţiile de preluare ale AKTA şi poate şi cea mai determinată să o finalizeze, pentru că nu are operaţiuni fixe în retail pe baza unei reţele proprii“, a declarat pentru ZF sub protecţia anonimatului o sursă de pe piaţă, familiară cu aceste discuţii.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii Orange nu au comentat informaţia.

Dinu Malacopol, CEO şi acţionar minoritar în cadrul AKTA, nu a dorit să comenteze informaţiile, menţionând însă că „există interes pe piaţă din partea mai multor operatori“ pentru achiziţie. El a refuzat să comenteze datele citate de ZF privind numele operatorilor interesaţi de achiziţie.

Achiziţia celui mai mare jucător independent de pe piaţa locală de cablu TV ar aduce Orange o reţea fixă care ajunge până în casele clienţilor din peste 30 de judeţe, cu aproximativ 700.000 de abonamente la serviciile de cablu TV, internet şi telefonie fixă.

Acţionarul majoritar al AKTA, jucător cu afaceri anuale de peste 50 mil. euro, este fondul de investiţii americano-asiatic Pinebridge.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO