Business Hi-Tech

Orange si Connex - Vodafone se bat pe cei mai profitabili clienti

16.03.2006, 00:00 20

Liderii pietei de telefonie mobila din Romania, operatorii Orange si Connex-Vodafone, au lansat saptamana aceasta noi oferte pentru una dintre cele mai profitabile nise de piata: clientii de business.

Abonamentul Business Flexibil Grup lansat marti de Orange Romania este destinat persoanelor juridice, putand fi impartit de doi pana la 10 utilizatori, fiecare primind un numar de telefon. Abonamentul include un credit cuprins intre 33 si 980 de dolari (aproximativ 27,5 - 820 de euro), conform oficialilor companiei. Insa, pentru fiecare utilizator nou care intra in grup, incepand cu al doilea, clientii trebuie sa plateasca o taxa lunara de 7 dolari (aproximativ 5,8 euro).

"Business Flexibil Grup este ideal pentru companiile mici si mijlocii, intrucat le ofera posibilitatea de a-si controla bugetul de comunicare in contextul unor nevoi de consum variabile de la luna la luna", a spus Thierry Millet, director comercial in cadrul Orange Romania. Creditul inclus in abonament poate fi utilizat pentru a efectua convorbiri nationale sau internationale, pentru a trimite mesaje scrise (SMS) sau multimedia (MMS), precum si pentru a naviga pe Internet, in functie de necesitatile de comunicare ale companiei.

Abonamentul Business Flexibil Grup este disponibil in 9 variante, la care clientii mai pot adauga si diverse optiuni. Costul celui mai mic abonament este de 30 de dolari (25 de euro), la care compania adauga un bonus de 3 dolari (2,5 euro), iar cel mai scump abonament este de 700 de dolari (aproximativ 585 de euro), la care se adauga bonusul de 280 de dolari (235 de euro).

Abonatii dispun de o reducere de 50% la tarifele pentru convorbiri si mesaje scrise intre membrii grupului si de un bonus lunar de pana la 1.500 de minute nationale pentru fiecare abonament pe toata durata contractului, conform oficialilor Orange Romania. La randul sau Connex-Vodafone a lansat ieri un nou serviciu destinat exclusiv clientilor din mediul de afaceri, Vodafone Mobile Connect, care le ofera utilizatorilor de servicii 3G acces rapid la Internet si la aplicatiile companiei, respectiv e-mail, Intranet, calendar, editor de agenda telefonica, SMS sau monitor de trafic de date, furnizand viteze de transfer al datelor de pana la 384 kbps.

"Aceasta oferta este prima dintr-o serie de servicii business pe care le vom aduce pe piata din Romania din portofoliul Vodafone", a spus Liliana Solomon, director executiv al Connex-Vodafone.

Serviciul este disponibil in mai multe variante, de la oferte de acces la Internet cu trafic inclus intre 50 si

500 MB pana la pachetul Unlimited Mobile Internet & Office, care ofera un trafic nelimitat pe Internet in schimbul unei taxe lunare de 70 de dolari. Pentru utilizatorii care incheie un contract pe doi ani pentru abonamentele Mobile Office 500 MB sau Unlimited Mobile Internet & Office, compania ofera gratuit cardul 3G, care este conectat la computerul portabil pentru a utiliza serviciul Vodafone Mobile Connect. In cazul abonamentelor cu trafic inclus, cardul 3G va fi achizitionat separat, iar traficul care depaseste valoarea prevazuta in contract va fi taxat cu 0,30 $ / MB de date transferat.

Cardul 3G Mobile Connect Card este disponibil inca de la lansarea serviciilor 3G in Romania si poate fi achizitionat si separat din toate cele 15 orase cu acoperire 3G, printre care se numara Bucuresti, Constanta, Brasov, Timisoara, Galati sau Oradea. Pretul cardului variaza intre 40 si 150 de dolari (33 - 125 de euro), in functie de tipul abonamentului ales. Odata cu lansarea primei oferte din portofoliul de servicii business disponibil in tarile acoperite de operatorul Vodafone, compania a anuntat ca pana la sfarsitul acestei luni va extinde acoperirea 3G din Romania in alte 7 orase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO