Business Hi-Tech

Organizaţia de tineret a PSD Braşov „a dat” noul vicepreşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României: Maria Alexandra Chivu, angajată ca asistent la Ministerul Digitalizării din octombrie 2022. Partidul a anunţat numirea înaintea instituţiei. Fostul vicepreşedinte, plecare fără un bilanţ al activităţii

Maria-Alexandra Chivu

Maria-Alexandra Chivu

Autor: Adrian Seceleanu

07.08.2023, 17:36 825

Autoritatea pentru Digitalizarea României, instituţie considerată a fi cheie în proiectele de digitalizare ale statului, are din data de 2 august un nou vicepreşedinte, pe Maria-Alexandra Chivu, conform unui anunţ publicat pe Facebook de organizaţia pentru tineret din Braşov a Partidului Social Democrat (PSD).

„Felicitări Alexandra Chivu! Tânăra şi draga noastră colegă a fost desemnată vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României iar noi o asigurăm de susţinerea noastră! Suntem fericiţi să vedem tineri competenţi în funcţii importante!”, conform mesajului TSD Braşov. Organizaţia de tineret a PSD a publicat acest mesaj în completarea anunţului făcut, tot pe Facebook, cu o zi înainte, chiar de Alexandra Chivu, care a însoţit postarea de o captură a deciziei privind numirea din Monitorul Oficial, semnată de premierul Marcel Ciolacu.

„Doamna Maria-Alexandra Chivu se numeşte în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii pentru Digitalizarea României”, se arată în decizie.
PSD a anunţat astfel schimbarea înaintea ADR, instituţie care nu a modificat nici acum, după cinci zile, pe site-ul propriu, schimbarea din echipa de conducere.

Conform declaraţiei de avere, Alexandra Chivu a fost angajată anul trecut, în octombrie, la Ministerul Digitalizării, ca „asistent I”. Conform documentului din octombrie 2022 ea a obţinut venituri anterior de la Universitatea din Bucureşti. Cum pe pagina web a ADR schimbarea din echipa de conducere nu a fost operată, nu este disponibil nici CV-ul noului vicepreşedinte.
Alexandra Chivu îl înlocuieşte pe Dragoş Tohănean, de asemenea din Braşov, care ocupa funcţia din mai 2022. Tohănean a plecat de la ADR fără să prezinte public un bilanţ al activităţii, mod de lucru care a devenit unul obişnuit pentru instituţiile de „stat”.

Până la un anunţ oficial al ADR, Alexandra Chivu a scris pe contul său de pe Facebook despre numire. Mesajul începe şi se termină cu mulţumiri aduse partidului.

Iată mesajul (din care au fost eliminate doar emoticoanele): „Desemnarea mea pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României este o mare onoare şi o enormă dovadă de încredere pe care colegii mei braşoveni o au în mine. Vă mulţumesc, dragii mei. Nu voi dezamăgi!

Mulţumesc PSD Brasov pentru că ne sprijiniţi pe noi, tinerii, şi ne daţi ocazia să ne întindem aripile.

Proiectele de transformare digitală pe care acum le pregăteşte Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării - România şi Autoritatea pentru Digitalizarea României  construiesc #viitoruldigital. Prin aceste proiecte instituţiile vor deveni mai eficiente şi mai aproape de cetăţean. Astfel, viaţa noastră va fi mult mai simplă.

Serviciile publice electronice sunt cartea de vizită a României Digitale şi le mulţumesc încă o dată celor care au avut încredere în mine şi mi-au dat ocazia să fiu parte din aceste proiecte care vor transforma din temelii statul român.

Tehnologia va aduce instituţiile la un click distanţă, ne va scăpa de drumuri, dar Inteligenţa Artificială nu va înlocui niciodată oamenii buni.

Am toată convingerea că Partidul Social Democrat va duce la bun sfârşit transformarea digitală şi voi fi mereu alături pentru că prin muncă, loialitate şi curaj vom construi ziua bună de mâine!”.

Schimbarea din echipa de conducere a ADR a fost semnalată de expertul în e-guvernare Andrei Nicoară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO