Business Hi-Tech

Oves Enterprise, dezvoltator de software din Cluj şi producător de drone, se extinde la nivel internţional şi deschide primul birou din Norvegia. „Pentru a avea acces la pieţele nordice e nevoie de un prim parteneriat foarte puternic, pe care noi îl avem acum”

Mihai Filip, CEO al OVES Enterprise.

Mihai Filip, CEO al OVES Enterprise.

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.12.2023, 10:33 139

Oves Enterprise, companie din Cluj-Napoca specializată în dezvoltarea software, cu afaceri de peste 27,6 mil. lei la finalul anului 2022, anunţă extinderea la nivel internaţional şi deschide primul birou din Norvegia, la Oslo, al şaptelea la nivel internaţional în ultimii doi ani, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. La începutul anului 2022, Oves Enterprise anunţa deschiderea unui birou în Germania, la Munchen. Biroul din Norvegia deserveşte întreaga parte de nord a Europei, iar prin noua entitate, OVES Enterprise va gestiona relaţia cu parteneri din Suedia, Danemarca şi Finlanda.

„Nordul Europei a fost în strategia noastră de extindere de mai mult timp, deschiderea propriu-zisă a biroului în Oslo a depins, însă, de identificarea oportunităţii sau partenerului potrivit. În această regiune, sunt companii de tehnologie de top, care accelerează dezvoltarea prin investiţii şi inovaţii pe măsură. De regulă, însă, pentru a avea acces la pieţele nordice  e nevoie de un prim parteneriat foarte puternic, pe care noi îl avem acum. Pasul către Nordul Europei l-am făcut acum şi pentru că, între timp, am acumulat experienţa şi maturitatea necesare pentru a putea lucra pe proiecte complexe, care necesită resurse inclusiv pentru a le putea gestiona organizatoric”, a spus Mihai Filip, CEO al OVES Enterprise.

El a adăugat că odată cu izbucnirea conflictului din Ucraina, companiile din Ţările Nordice au înţeles că au nevoie de ajutor pentru a progresa tehnologic la viteza dorită.

De asemenea, în această regiune, OVES Enterprise vizează companiile din zona financiară, de cyber, de defence, şi pe cele interesate de adopţia inteligenţei artificiale, unde va putea contribui cu succes pentru a livra proiecte complexe.

„Vom livra software, în mare parte, către clienţii noştri, dar vom avea şi o abordare diferită, în sensul că vom livra câteva dintre produsele noastre către clienţi finali. De la IXXERA, prima platformă de securitate din lume pentru reţele de drone şi avioane bazată pe blockchain şi AI, la aplicaţiile noastre foarte avansate pe AI, la drone capabile să survoleze regiuni întinse şi să asigure supravegherea video pe suprafeţe mari. Aici folosim AI-ul să interpretăm în timp real video feed-ul şi, în curând, vom putea chiar <<întreba>> AI-ul ce recomandări ne poate face sau ce zone ar trebuie supravegheate mai atent, ca să optimizăm zborul”, a transmis Mihai Filip.

Planurile de viitor vizează extinderea internaţională a OVES Enterprise anul viitor în două noi ţări: Belgia şi Olanda, bugetul alocat în 2024 pentru extinderea internaţională fiind de aproximativ 500.000 de euro.

Compania a închis anul 2022 cu afaceri de peste 27,6 milioane de lei, înregistrând o creştere de peste 125% comparativ cu anul precedent, arată datele publice. În prezent, peste 80% din cifra de afaceri a companiei este generată de business din afara ţării, potrivit reprezentanţilor companiei.

OVES Enterprise are, în prezent, peste 200 de angajaţi şi birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie SUA şi Norvegia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO