• Leu / EUR4.9477
  • Leu / GBP5.8325
  • Leu / USD4.6725
Business Hi-Tech

(P) Fortech împlineşte 18 ani şi ajunge la 1000 de angajaţi şi colaboratori în România

(P) Fortech împlineşte 18 ani şi ajunge la 1000 de angajaţi şi colaboratori în România

Autor: Publicitate

24.11.2021, 08:00 322

Grupul Fortech sărbătoreşte atingerea pragului de 1000 de colegi şi 18 ani de activitate pe scena dezvoltării de software specializat, pentru clienţii din SUA şi din Europa de Vest;

Finalul de an aduce o nouă promisiune de angajator şi 120 de roluri tehnice deschise;

Compania a încheiat exerciţiul financiar precedent cu cca. 33,5 milioane EUR şi vizează să depăşească pragul de 40 de milioane de Eur în 2021;

În semestrul II, Fortech a fost selectat de conglomeratul german Bosch în reţeaua sa internaţională de furnizori preferaţi pentru 2021;

Cluj-Napoca Fortech, 22 Nov 2021 - Furnizorul de software cu capital 100% românesc a anunţat că a trecut pragul de 1.000 de angajaţi şi colaboratori, odată cu apropierea aniversării a 18 ani de existenţă.

Această realizare plasează din nou compania în liga celor mai mari şi mai căutate companii de tehnologie din România. Într-un spaţiu de afaceri dominat de branduri internaţionale de tehnologie, Fortech este unul dintre puţinii furnizori IT cu capital 100% românesc, care a menţinut de-a lungul anilor ritmul şi standardele impuse în piaţa locală de marii jucători de profil. Printr-o activitate susţinută în ultimii 18 ani, Fortech a devenit un hub de inginerie software, cu birouri regionale stabile în 4 oraşe: Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea şi Braşov.

„Suntem mândri să fim un angajator preferat de atât de mulţi oameni. Este un răspuns pozitiv la eforturile noastre de a construi un mediu de lucru şi o comunitate în care oamenii pasionaţi de tehnologie pot performa şi creşte în cariera care-i împlineşte. Pentru a crea acest cadru punem preţ pe feedbackul angajaţilor şi clienţilor noştri.

De ex., 600 dintre membrii echipei noastre, (60%), au participat într-un exerciţiu de actualizare a promisiunii noastre de angajator. Rezultatul este o declaraţie autentică despre cine este astăzi Fortech. Acest spirit de participare colectivă ne face o comunitate unită. Iar zi de zi, ne concentrăm eforturile să dezvoltăm continuu această comunitate.“-a menţionat Alexandra Achim, Chief HR Officer

Cu o fundaţie stabilă, atât prin prisma dimensiunii echipei, cât şi prin datele financiare, grupul este bine poziţionat pentru un nou capitol de creştere. Rapoartele din ultimul an fiscal arată o cifră de afaceri de cca. 33,5 milioane EUR şi o creştere anuală susţinută de peste 15% în ultimii ani.

Cu ocazia aniversării, compania recunoaşte încă o dată eforturile echipei care au propulsat-o pe scena IT şi aminteşte câteva dintre atuurile care menţin organizaţia pe o traiectorie ascendentă.

„Nu mi-am imaginat că vom atinge simultan două etape atât de importante. Acum, se întâmplă şi este foarte special pentru noi. Dincolo de cifre, succese sau eşecuri trecute, celebrăm astăzi ideea de parteneriat. Intenţia noastră de zi cu zi este să fim un partener de încredere, care oferă stabilitate şi perspective atât clienţilor, precum şi membrilor echipei noastre şi comunităţilor locale din care facem parte. Datorită colaborării lor, avem rădăcini puternice şi vise mari.

Le mulţumesc fiecăruia dintre ei pentru acest lucru şi îi invit să ne rămână alături în continuare. Împreună, putem găsi modalităţi de a utiliza tehnologia pentru a crea un viitor mai promiţător.” – a spus Călin Văduva, CEO Fortech

O viziune de business care inspiră

Echipa de conducere a companiei reflectă asupra viziunii de business, care de aproape două decenii, este farul care îi conduce dincolo de valurile de provocări care confruntă industria IT. Viziunea echipei fondatoare a fost să construiască o organizaţie antreprenorială, care să îşi poată adapta rapid atât abilităţile IT, cât şi modelele de colaborare cu angajaţii şi clienţii, în ton cu pulsul pieţei.

Printre ambiţiile sale de viitor, cuprinse în planul strategic recent anunţat, Fortech subliniază o consolidare a serviciilor software oferite şi o orientare mai susţinută înspre construcţia de parteneriate de tip joint venture, investiţii şi achiziţii. Totodată, compania continuă să-şi aprofundeze expertiza în segmentele de interes. Acestea includ software pentru domeniile medical, auto, financiar, producţie industrială şi servicii profesionale.

„Mai mult ca niciodată, astăzi, promisiunea de a oferi software personalizat, împreună cu serviciile aferente are un înţeles mai larg. Dacă în trecut înţelegerea aprofundată a unei tehnologii tradiţionale sau emergente era aproape suficientă pentru a defini serviciul de software personalizat, acum devine imperativ să înţelegem modul în care un mix de tehnologii şi sisteme se integrează şi funcţionează împreună. Mai mult de atât, avem nevoie să înţelegem îndeaproape felul în care diferite tehnologii se aplică într-o anumită industrie sau scenariu de afaceri. Şi avem nevoie să ne angajăm în moduri noi de colaborare pentru a progresa. Este singura variantă în care vom putea ţine pasul cu nevoile pieţelor cu care lucrăm. -” a subliniat Călin Văduva, CEO Fortech

Competenţe pentru o nouă realitate

Cerinţele clienţilor cresc susţinut pe fondul nevoilor de digitalizare, accelerate de pandemie. Deşi este bine poziţionată în piaţa serviciilor IT, Fortech continuă să-şi consolideze echipa şi competenţa tehnică.

„Suntem de suficient timp în industria software astfel încât să înţelegem bine sistemele software vechi, monolitice, încă utilizate de multe companii. În egală măsură, suntem suficient de tineri pentru fi la curent cu noile tehnologii şi orientaţi înspre a crea aplicaţii moderne, utilizând practici agile. Diversitatea competenţelor noastre IT, plus experienţa de management de proiect pe care am acumulat-o de-a lungul anilor, ne permit să tranzităm cu încredere între aceste două teritorii. Putem spune că avem un avantaj competitiv.” – a afirmat Mihai Călinici, VP of Software Engineering

Momentan, compania are peste 120 de posturi vacante pe direcţiile Java, .NET, React, Angular, Full-Stack, Python, DevOps, Salesforce şi testare automată, pentru diferite nivele de senioritate. Noii colegi vor putea lucra de oriunde din ţară, în regim hibrid de la birou şi de acasă sau exclusiv la distanţă. În contextul pandemiei, prioritatea companiei este sănătatea şi siguranţa colegilor.

Un ADN cultural care revitalizează

Pe lângă competenţa tehnică, Fortech urmăreşte să atragă şi să promoveze membrii care manifestă un cumul de valori ce alimentează buna funcţionare a companiei într-o piaţă competitivă.

„Ramuri întregi ale medicinei se transformă în telemedicină, băncile sunt provocate de fintech-uri, maşinile clasice de maşini electrice ş.a.m.d. Prin intermediul proiectelor pe care le dezvoltăm alături de clienţii noştri, noi luăm parte la fenomenul digitalizării, iar acesta este un scop care ne inspiră. Ne-am dorit întotdeauna să construim o echipă creativă, foarte adaptabilă şi foarte pasionată să facă parte dintr-un astfel de proces.

Curiozitatea de a învăţa neîncetat şi capacitatea de a menţine o cultură caldă, prietenoasă, în ciuda faptului că am crescut şi ca dimensiune şi ca vârstă, sunt secretele care pe noi ne fac o echipă puternică. Aceste valori vor rămâne busola noastră călăuzitoare. Sunt totodată mândru şi inspirat de membrii echipei noastre care trăiesc după aceste standarde. Felicitări şi La mulţi ani tuturor.”- a spus Marius Vânca, VP of Software Engineering

La începutul lunii noiembrie, Fortech a lansat public o nouă promisiune de angajator. Sub sloganul: Craft & Grow. Together. Noua promisiune încapsulează esenţa culturii Fortech: un loc pentru creatorii de software pasionaţi de tehnologie, care explorează propriile perspective de dezvoltare, în timp ce îi ajută şi pe alţii să crească.  

DESPRE

Fortech este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiunea Transilvaniei, cu birouri regionale în Iaşi, Oradea şi Braşov, şi un număr de 1000 de angajaţi şi colaboratori. Compania se bucură de recunoaşterea IAOP, EY, Forbes şi a fost inclusă în mod repetat în topul Deloitte, ce clasează companiile cu cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Est. Recent, Fortech a fost selectat de Bosch în lista furnizorilor preferaţi, la nivel global.

CONTACT MEDIA

Andreea Buza

marketing@fortech.ro  

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9477
Diferență: 0,0061
Ieri: 4.9474
Azi: 4.6725
Diferență: -0,8825
Ieri: 4.7141
Azi: 5.8325
Diferență: -0,1353
Ieri: 5.8404
Azi: 4.8048
Diferență: -0,4599
Ieri: 4.8270