Business Hi-Tech

(P) Tremend intră, pentru al patrulea an consecutiv, în topul Financial Times 1000 al celor mai dinamice companii din Europa

(P) Tremend intră, pentru al patrulea an consecutiv, în...

Autor: Publicitate

09.03.2020, 08:00 931

Tremend Software Consulting a intrat, pentru a patra oară consecutiv, în topul FT 1000, clasamentul anual al companiilor din Europa cu cea mai rapidă creştere a veniturilor, realizat de Financial Times şi Statista. Compania de consultanţă şi dezvoltare software a înregistrat o evoluţie a veniturilor de 335,6%, consolidându-şi astfel poziţia printre jucătorii de profil din Europa.  

„Ne bucurăm să fim, pentru al patrulea an consecutiv, în topul celor mai dinamice companii din Europa. Prezenţa în FT1000 ne onorează şi este o recunoaştere, la nivel internaţional, a evoluţiei companiei, dar şi a competitivităţii în industria cu cea mai mare dinamică - cea de tehnologie”, a menţionat Marius Hanganu, co-fondator şi managing partner Tremend.

La baza creşterii stau cultura organizaţională, strategia client centric, alianţele strategice încheiate în ultimii ani, precum şi adoptarea rapidă a tehnologiilor emergente precum Artificial Intelligence, Machine Learning, IoT, Microservices, Big Data şi blockchain.

Evoluţia dinamică a însemnat o extindere accelerată a echipei Tremend, care în prezent depăşeşte 350 de ingineri software, precum şi o investiţie în programe de specializare şi învăţare experimentală. Pentru a susţine creşterea cererii de soluţii software complexe şi expertiză în tehnologii emergente, compania a deschis un nou sediu în Braşov, care contribuie la dezvoltarea de proiecte pentru clienţi globali din domenii precum telecom, bancar, retail, media, industria auto.

Topul realizat de Financial Times este un clasament al companiilor din Europa cu cel mai alert ritm de creştere din regiune pe o perioadă de până la 4 ani. În fiecare an, prezenţa în top a companiilor tehnologice a crescut, datorită importanţei tot mai mari acordată inovaţiei şi progresului industriei, ajungând la 189 de participanţi în 2020. 

În acest an, 11 companii din România au intrat topul FT1000, dintre care 5 sunt din industria IT. Majoritatea câştigătorilor provin din Germania, urmată de Italia, Marea Britanie şi Franţa, companiile din cele patru ţări însumând nu mai puţin de 70% din clasamentul general. În ceea ce priveşte ierarhia oraşelor în care sunt situate aceste companii de succes, două capitale est-europene au intrat pentru prima dată în top 10 (Varşovia şi Vilnius), primul loc în clasament fiind adjudecat de Londra, urmată de Paris şi Milano.

Înfiinţată în 2005, Tremend a implementat, până în prezent, peste 700 de proiecte majore pentru operatori din telecom, sectorul bancar, retaileri, media sau industria auto, produsele sale deservind peste 60 de milioane de utilizatori finali de pe patru continente.

Recentele parteneriate cu salesforce, Mastercard şi Microsoft au contribuit la creşterea cu 55% a cifrei de afaceri în 2019. Implementările Salesforce au adus clienţilor Tremend angajaţi în transformare digitală, atât o creştere semnificativă a afacerii, cât şi inovaţie şi o experienţă digitală inegalabilă, centrată pe clientul final. Colaborarea cu Mastercard a dinamizat sectorul financiar-bancar prin introducerea tehnologiilor actuale, în timp ce prin parteneriatul cu Microsoft, Tremend oferă soluţii în sectorul financiar, IoT şi AI, bazate pe Microsoft Cognitive Services.

________

Despre Tremend

Tremend are 14 ani de experienţă în furnizarea de servicii de software engineering şi consultanţă şi a implementat peste 700 de proiecte de anvergură pentru companii de top din sectoare precum telecom, finanţe, bănci, auto şi servicii medicale. Compania foloseşte ultimele tehnologii ale momentului, de la AI şi Machine Learning, la IoT şi Microservicii. 

Tremend a fost inclusă, de două ori consecutiv, în Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, clasamentul celor mai dinamice companii de tehnologie din regiune şi de patru ori consecutiv în FT1000 - Europe’s Fastest Growing Companies. 

Compania de consultanţă şi dezvoltare de software are două sedii în România, în Bucureşti şi în Braşov şi un birou în Atlanta. 

Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.tremend.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO