Business Hi-Tech

Patru start-up-uri agrotech din România au intrat în programul Nextcelerator

Patru start-up-uri agrotech din România au intrat în...

Autor: Ioana Nita

28.03.2022, 00:02 163

Zece start-up-uri agrotech din regiune - România, Bulgaria, Ungaria, Grecia şi Cehia - au intrat în programul Nextcelerator, acceleratorul digital creat de Agricover, SeedBlink şi Microsoft pentru a sprijini startup-urile din Europa Centrală şi de Est care vin cu soluţii pentu tehnologizarea agriculturii. În total, în cadrul acceleratorului s-au înscris 50 de start-up-uri agrotech din Europa Centrală şi de Est, iar cele zece selectate dezvoltă proiecte de marketplace, proiecte agroalimentare şi proiecte de optimizare a proceselor agricole. Majoritatea start-up-urilor finaliste au deja venituri, cu tracţiune în spate şi cu intenţia de a-şi rafina produsul şi de a-l extinde în zone geografice mai largi.

Din cele zece start-up-uri alese, patru sunt din România - Fermier Bun (platformă care pune în legătură producătorii locali de alimente cu potenţialii clienţi care locuiesc în apropiere), Kolta (marketplace agricol care le permite fermierilor achiziţionarea produselor agricole necesare, la calitate ridicată şi preţuri mici), TBL Digital (soluţie de gestionare a terenurilor agricole) şi Verdefood (marketplace care pune în legătură fermierii locali din jurul Bucureştiului şi Cluj-Napoca cu cererea locală de legume şi fructe proaspete). 

Celelalte şase start-up-uri finaliste sunt: Agriniser (platformă de brokeraj agricol din Bulgaria), Agro-U (platformă grecească de recrutare a lucrătorilor agricoli), Ondo (startup din Bulgaria care oferă soluţii agricole inteligente pentru irigarea de precizie, udarea culturilor şi control climatic pentru toate culturile), Proofminder (platformă maghiară de inteligenţă artificială pentru agricultura de precizie - monitorizarea culturilor/ frunzelor pentru fermieri sub forma unei platforme SaaS cu parteneri de producţie cu drone), Ullmanna (produs hardware dezvoltat în Republica Cehă care se ataşează la tractoare pentru a tăia buruienile din culturi) şi Vetemenyem (aplicaţie mobilă interactivă maghiară pentru grădinari amatori, care oferă cunoştinţe despre cum să cultive anumite plante).

Start-up-urile selectate vor beneficia de mentorat, cursuri de formare, planificare de afaceri şi conexiuni cu potenţiali parteneri şi investitori.

Agricover, lider pe piaţa de agribusiness din România, va sprijini start-upurile în materie de strategie de afaceri. Partenerul validează potenţialul afacerilor (MVP) şi facilitează testarea ideilor alături de jucători importanţi, precum fermieri profesionişti şi mentori. De asemenea, Agricover oferă startup-urilor traininguri şi programe despre gestionarea finanţelor în afacerile Agritech, dezvoltarea unui buget de venituri şi a unei strategii de extindere, crearea unui plan de afaceri de succes, strategie de intrare pe piata şi leadership.

Platforma europeană de investiţii SeedBlink îşi oferă experienţa în domeniul finanţării, sprijinind cu informaţii despre opţiuni de finanţare, campanii de crowdinvesting şi lecţii importante învăţate în urma a peste 50 de astfel de campanii.

Experţii parte din programul Microsoft for Startups oferă mentorat în domeniul tehnologiei, abordând tematici precum proprietatea intelectuală, dezvoltarea tehnologiei şi a produselor şi crearea de parteneriate de succes cu furnizorii de tehnologie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO