Business Hi-Tech

Pierre Alain Bauer, Austriacard: Una din puterile României este numărul oamenilor educaţi în IT, fie în ţară, fie în afara ţării. Este o oportunitate fenomenală să se împingă pe zona aceasta. Ţara ar trebui să crească şi să aibă succes, nu invers

ZF Digital Summit 2023

Pierre Alain Bauer, Austriacard:  Una din puterile...

Autor: Mircea Nica

06.11.2023, 12:14 118

Numărul oamenilor educaţi în IT din România, care fie au rămas în ţară, fie lucrează în afara ţării reprezintă una din atuurile acestei ţări, iar acest lucru reprezintă o oportunitate fenomenală, a spus Pierre Alain Bauer, Co-Managing Director, Chief Commercial Officer, Austriacard, în cadrul Conferinţei ZF Digital Summit 2023.

„Ce este interesant pentru mine este că una din puterile României este numărul oamenilor educaţi în IT, fie în ţară, fie în afara ţării. Este o oportunitate fenomenală să se împingă pe zona aceasta. Ţara ar trebui să crească şi să aibă succes, nu invers”, a spus Pierre Alain Bauer.

Ce a mai spus Pierre Alain Bauer:

Societatea vine dintr-o zonă care nu avea legatură cu zona digitală, iar acum a adoptat cu entuziasm digitalul. Un lucru este clar, companiile, astăzi, fie se conformează cu acest nou trend, digitalul, fie nu vor rezista.

Sunt puţin surprins pentru că se discuta de nivelul pieţei astăzi. Aş menţiona că, de exemplu, pe zona bancară, sunt deja bănci mari care folosesc chatbot-uri zilnic, şi pentru serviciile oferite clienţilor. Desigur, aşteptarea este să ofere şi statul ajutor, să creeze infrastructura, dar în acelaşi timp sunt companii aici care lucrează foarte intens la acest lucru şi care nu aşteaptă nimic.

Primul lucru pe care l-aş spune sectorului privat, care nu a atins AI-ul până acum este să acţioneze. Totul merge atât de repede şi nu trebuie să uităm că acum un an nu aveam aproape nimic, lumea nu stă pe loc. Aş spune să investească, să creeze bugetul necesar, iar dacă nu există buget să pună minimul de bază. În acelaşi timp să investească în forţa de muncă specializată pentru a se putea descurca în viitor. Cei care nu fac acest lucru vor avea de înfruntat o competiţie dificilă în piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO