Business Hi-Tech

Platforma de crowdlending Fagura.ro, care a trecut prin acceleratorul InnovX-BCR, a fost lansată în România

Platforma de crowdlending Fagura.ro, care a trecut prin...

Autor: Adrian Seceleanu

14.12.2023, 00:03 150

Fintech-ul Fagura din Republica Moldova, care a creat o platformă prin care oferă împrumuturi, dar şi posibilitatea de a investi în aceste credite (crowdlending), şi care a trecut prin acceleratorul InnovX-BCR, şi-a lansat operaţiunile pe piaţa din România după ce a primit autorizările necesare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

„Fintech-ul Fagura îşi lansează operaţiunile în România pe domeniul Fagura.ro şi propune o soluţie rapidă şi eficientă de accesare a fondurilor necesare pentru susţinerea şi dezvoltarea companiilor mici şi micro. Modelul de business este complementar celui bancar şi se diferenţiază prin rapiditatea evaluării aplicaţiilor, proces desfăşurat exclusiv online”, conform datelor companiei. „Ne-am propus să construim o comunitate de creştere financiară pentru mileniali şi generaţia Z, care să le permită să investească şi să împrumute. Fagura este o platformă de finanţare participativă care aduce mai multă democraţie în industria financiară. Investitorii pot testa investiţiile începând cu 25 de euro, iar antreprenorii pot depune în 15-20 de minute o cerere de împrumut, 100% digital şi fără teancuri de hârtii”, a spus Tudor Darie, CEO şi cofondator al Fagura.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO