Business Hi-Tech

Platforma de equity crowdfunding SeedBlink încheie un parteneriat cu Equidam pentru a facilita evaluarea start-up-urilor tech

Daniel Faloppa, fondatorul Equidam (stânga) şi Andrei Dudoiu, cofondator al SeedBlink (dreapta).

Daniel Faloppa, fondatorul Equidam (stânga) şi Andrei Dudoiu, cofondator al SeedBlink (dreapta).

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.06.2023, 17:52 52

SeedBlink, platforma locală de equity crowdfunding, care facilitează investiţiile în start-up-uri de tehnologie din Europa, a încheiat un parteneriat cu Equidam, o platformă online de evaluare a startup-urilor care a sprijinit deja peste 140.000 de companii să obţină runde de finanţare de la Seed la Series A, arată un comunicat transmis de reprezentanţii celor două companii. În urma acestui parteneriat, cele două companii îşi propun să ofere antreprenorilor şi investitorilor instrumente şi informaţii care să-i sprijine în evaluarea start-upurilor, favorizând negocieri constructive şi decizii informate privind capitalul social, potrivit sursei citate.

„Investitorii şi fondatorii sunt în mod fundamental de aceeaşi parte: ambii doresc să (...) creeze valoare. Evaluarea este însă unul dintre puţinele domenii în care cele două părţi sunt în poziţii opuse. O relaţie construită pe o bază transparentă, mai ales atunci când sunt abordate subiectele sensibile, va face ca rezultatul să fie unul pozitiv şi va crea un ecosistem mai sănătos şi mai colaborativ. Cred că acest parteneriat aduce multă valoare start-upurilor în căutare de finanţare, atât în cadrul tranzacţiilor susţinute de VC, cât şi în cadrul celor susţinute de investitori sindicalizaţi", a spus Andrei Dudoiu, cofondator al SeedBlink.

Conform sursei citate, parteneriatul dintre SeedBlink şi Equidam reprezintă un pas important în direcţia unor rezultate mai bune pe termen lung pentru ecosistemul de start-up-uri. De asemenea, această colaborare îşi propune să sprijine start-upurile din Europa care vor să obţină finanţări, evaluări corecte, gestionarea capitalului propriu şi mai ales o strategie sănătoasă de investiţii pe termen lung.

„Evaluarea este un aspect crucial în dezvoltarea unui start-up şi nu ar trebui să fie un obstacol în finalizarea unei tranzacţii. Colaborarea cu SeedBlink şi Nimity, soluţia de management a capitalului, va ajuta antreprenorii să înţeleagă mai bine valoarea companiilor lor şi să se implice în discuţii constructive despre preţ. Astfel, ne dorim foarte mult să sprijinim antreprenorii şi investitorii cu instrumentele de care au nevoie pentru a trece cu succes peste procesele complexe de  evaluare a unui start-up”, a spus Daniel Faloppa, fondatorul Equidam.

Equidam este o companie din portofoliul Symbid (Olanda), una dintre primele platforme de crowdfunding lansate la nivel mondial şi pe care SeedBlink a achiziţionat-o în 2022. Equidam a creat un instrument de evaluare care utilizează cele mai importante cinci metode de evaluare şi date specifice, adaptate pentru 90 de ţări şi 136 de industrii, conform reprezentanţilor companiei. Platforma facilitează discuţiile transparente despre evaluări, permiţând antreprenorilor şi investitorilor să ia în cunoştinţă de cauză decizii privind capitalul propriu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO