Business Hi-Tech

Platforma foodpanda.ro a ajuns la 150 de restaurante după extinderea în ţară

Platforma foodpanda.ro a ajuns la 150 de restaurante...

Autor: Laurentiu Cotu

29.01.2014, 19:16 1546

Platforma online foodpanda.ro, dezvoltată de incubatorul german Rocket Internet, are în prezent în portofoliu peste 150 de restaurante în Bucureşti şi Cluj-Napoca, de la care utilizatorii pot comanda mâncare la domiciliu. Platforma are de trei ori mai multe localuri faţă de momentul lansării, în toamna anului trecut. Planurile de extindere vizează toate oraşele mari din ţară, după ce recent compania a intrat şi pe piaţa din Cluj.

„Am început extinderea în ţară cu Cluj-Napoca, datorită numărului mare de locuitori ai acestui oraş şi deschiderii acestora faţă de conceptul de comenzi de mâncare la domiciliu. Receptivitatea locuitorilor din Cluj-Napoca la ideea unei platforme care le permite să aleagă din ofertele mai multor restaurante se reflectă şi în numărul de comenzi înregistrate’’, a spus Dan Macarie, country manager la foodpanda.ro.

Dacă în prezent sunt înregistrate pe site peste 30 de restaurante din Cluj, reprezentanţii foodpanda.ro estimează că numărul acestora va continua să crească în prima jumătate a acestui anului. Clujenii pot comanda mâncare prin intermediul site-ului sau al aplicaţiei mobile. La nivel global, platforma foodpanda, împreună cu brandul afiliat hellofood, activează în 35 de ţări. Platforma funcţionează pe principiul perceperii unui comision pe comandă de la fiecare restaurant partener, care variază în funcţie de local şi de ţară. În schimb, restaurantul beneficiază de suportul companiei în ceea ce priveşte sistemul de comenzi online, asigurarea livrării, precum şi publicitatea gratuită prin intermediul diferitelor canale media. Rocket Internet este un incubator de start-up-uri care a fost înfiinţat în anul 2007, la Berlin, de fraţii Samwer.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO