"Plătiţi cash sau cu cardul?" "Plătesc cu Google". Gigantul internet devine operator bancar?

20 sep 2011 Autor: Adrian Voicu

Google a mai făcut un pas pentru eliminarea cardurilor, pornind serviciul de plăţi cu telefon mobil Google Wallet.

Serviciului lansat de gigantul internet s-a alăturat Mastercard şi Visa, cea mai mare companie de cărţi de credit din lume.

Google şi-a prezentat serviciul încă din luna mai, serviciul care se bazează pe tehnologia NFC (near-field communications) permiţând utilizatorilor să plătească pentru produsele cumpărate la magazine prin atingerea telefonului de un cititor de... smartphone-uri?

Plata prin telefoane mobile este văzută ca următoarea revoluţie în sistemele de plăţi, mai mulţi operatori promiţând suport pentru astfel de tranzacţii. De asemenea, există zvonuri tot mai insistente care indică faptul că iPhone 5 ar putea beneficia de o astfel de tehnologie.

 
Cuvinte cheie:
Google Wallet
, plata cu telefonul mobil
, telefoane mobile
, NFC
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
Alex Bodislav - 20 septembrie 2011, 23:42

Am folosit tehnologia aceasta in urma cu 4 luni in SUA, in Mountain View este patentata de o companie achizitionata de Google.
Principiul este simplu, dar reglementarile de plati wireless sunt drastice (cel putin in SUA) si momentan este un produs experimental, dar ce va fi introdus in masa.
Iphone 5 va avea NFC (Near Field Communication), hardware care se gaseste pe terminalele premium de la Samsung si pe Nokia n9, aceasta fiind componenta necesara pentru adaugarea software-ului pentru plati.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide