Business Hi-Tech

Plus Computers: Vanzarile IT au scazut cu 40%

Plus Computers: Vanzarile IT au scazut cu 40%
26.08.2009, 16:14 85

Plus Computers Group, furnizor clujean de produse IT si multimedia, a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de aproximativ 1,8 milioane de euro, ceea ce reprezinta o scadere a indicatorilor financiari cu 40% fata de perioada similara a anului trecut. Compania clujeana a obtinut in primele sase luni din 2008 vanzari totale de 3 milioane de euro.

"Pe fondul crizei financiare, in primul semestru cererea pentru produsele noastre a scazut mult in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Piata in domeniul nostru de activitate a inregistrat un regres de peste 50%, iar singura solutie pe care o vedem in aceasta perioada de criza este reducerea costurilor", a declarat pentru ZF Transilvania Gabriel Nistor, directorul executiv al Plus Computers Group.

Conducerea companiei clujene estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 3,6 mil. euro, in scadere cu 30% fata de anul trecut, cand Plus Computers Group a realizat vanzari totale de aproximativ 5,2 milioane de euro.

Anul trecut vanzarile companiei clujene au fost sustinute de cresterea pietei de notebook-uri.

Conducerea companiei clujene miza anul trecut si pe un nou sector de nisa, odata cu lansarea unei platforme de vanzari online care comercializeaza exclusiv produse software, site-ul www.azsoft.ro.

"Site-ul nostru este o componenta a departamentului de vanzari software si ofera o expunere corespunzatoare pe un segment de piata bine definit, adresandu-ne prin acest canal atat utilizatorului final, cat si companiilor mici si mijlocii", spune Gabriel Nistor.

Site-ul de vanzari online ofera programe de calculator atat pentru birou, cat si pentru utilizatorii obisnuiti, jocuri pentru PC si console.

Compania a anuntat ca intentioneaza si o repozitionare pe piata online a site-lui www.ecost.ro.

Conform oficialilor Plus Computers, volumul cel mai mare de vanzari online se realizeaza la sistemele de operare, sistemele antivirus-antispam si proiectare asistata catre companii, precum si pe segmentul de jocuri PC, Playstation si utilitare PC.

Comercializarea produselor Plus Computers se realizeaza prin canalele de distributie din tara, a magazinelor de retail, a magazinelor virtuale ecost.ro si azsoft.ro si a punctelor de lucru din Cluj-Napoca, Targu-Mures si Medias.

Plus Computers Group este distribuitorul marcilor Dell, Lenovo, Toshiba, Philips, Sony, Samsung, Mercury, A-Data, Asus, Gigabyte, Intel, AMD, Western Digital, Seagate, Maxtor, Kingmax, Canon, Lexmark, Benq, Sparkle, Fujitsu-Siemens.

Compania desfasoara si activitati de proiectare, implementare si mentenanta a retelor de calculatoare, retele de cablare structurata de date si voce, sisteme de securitate a retelelor informatice, solutii wireles, aplicatii software.

Compania a fost infiintata in anul 2002, are trei asociati si comercializeaza produse si servicii IT si multimedia.

Obiectul principal de activitate al companiei este fabricarea si comercializarea calculatoarelor, numarul mediu de angajati la inceputul anului fiind de 35 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO