Povestea incredibilă a inginerului Petrică Ruţă, care a emigrat în SUA în 2012 după ce a lucrat 17 ani în România în multinaţională: În România nu mă vedeam antreprenor, în SUA am simţit însă dinamica pieţei, că sunt bani mulţi în joc

4 sep 2018 Autor: Adrian Seceleanu

♦ Petrică Ruţă, care a emigrat în SUA după ce a lucrat 17 ani în România la ICI, Connex (Vodafone) şi Cisco, a înfiinţat în 2015 Siscale - un start-up care dezvoltă soluţii de inteligenţă artificială pentru eficientizarea operaţiunilor de IT.

Siscale, un start-up fondat în urmă cu 3 ani la New York de Petrică Ruţă - un specialist român în IT care a emigrat în SUA în 2012, a ajuns la centrul de dezvoltare şi operaţiuni din România la o bază de peste 30 de angajaţi şi colaboratori, cu planuri de expansiune şi pentru perioada următoare.

„În prezent avem circa 20 de oameni în zona de dezvoltare şi de operaţiuni, de livrare de servicii şi 10 oameni care asigură 24/7 servicii de suport, plus mai mulţi colaboratori cu care lucrăm pentru diferite proiecte. Într-un an de zile peste un milion de dolari vin din SUA către România, reprezentând costuri cu forţa de muncă“, a declarat într-un interviu pentru ZF Petrică Ruţă, fondator şi CEO al start-up-ului. „În 6-8 luni vom mai recruta cel puţin 10 oameni în România. Dar cei 10 oameni pot deveni uşor 30, în funcţie de evoluţia businessului.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.09.2018

 
Cuvinte cheie:
start-up IT
, New York
, expansiune
, Petrică Ruţă
, Siscale
, inteligenţă artificială
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide