Business Hi-Tech

Preşedintele ANCOM fuge şi de Parlament: Adrian Diţă a anunţat Comisia IT&C cu o oră înainte de audierile privind “destabilizarea” ANCOM că nu participă, “din motive obiective”. Cătălin Drulă: Ne gândim să înfiinţăm o comisie de anchetă privind “războiul fulger împotriva ANCOM”

Preşedintele ANCOM Adrian Diţă nu s-a prezentat la audierile de la Comisia IT&C. El a anunţat cu o oră înainte că nu va fi prezent, după ce anterior îşi confirmase participarea

Preşedintele ANCOM Adrian Diţă nu s-a prezentat la audierile de la Comisia IT&C. El a anunţat cu o oră înainte că nu va fi prezent, după ce anterior îşi confirmase participarea

Autor: Adrian Seceleanu

20.06.2017, 15:12 813

Noul preşedinte al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii Adrian Diţă, instalat în funcţie de de coaliţia PSD-ALDE în data de 11 mai, nu s-a prezentat astăzi la audierile din Comisia de IT a Camerei Deputaţilor unde urma să ofere explicaţii în faţa parlamentarilor despre reorganizarea-şoc a puternicei instituţii de reglementare, în urma căreia 9 persoane din echipa de conducere urmează să fie concediate iar marea majoritate a celorlaţi şefi şi-au pierdut posturile şi au fost mutaţi pe poziţii inferioare şi salarii mai mici.

“Am fost anunţaţi prin e-mail, cu o oră înainte de ora programată pentru audieri, că preşedintele Adrian Diţă nu se va prezenta fără a fi oferită o motivaţie pentru această situaţie”, a declarat Cătălin Drulă, preşedintele Comisiei IT&C din Camera deputaţilor. Şeful Comisiei de IT a arătat presei mesajele e-mail prin care Adrian Diţă a confirmat participarea şi apoi mesajul e-mail transmis de la cabinetul preşedintelui prin care este anunţată absenţa preşedintelui ANCOM din Parlament. “Din motive obiective, Adrian Diţă, preşedintele ANCOM, nu poate da curs invitaţiei dvs.”, conform mesajului e-mail.

De la instalarea în funcţie Adrian Diţă a evitat să participe la evenimente publice şi nu a organizat nicio întâlnire cu media în cadrul căreia să-şi expună priorităţile în noua funcţie, de preşedinte al autorităţii care face regulile pentru pieţele de comunicaţii şi servicii poştale, cu o valoare de 4 miliarde de euro pe an.

Deputatul USR Cătălin Drulă, preşedintele Comisiei IT din Camera deputaţilor, a afirmat că în contextul informaţiilor privind situaţia gravă de la ANCOM este posibilă demararea demersurilor de înfiinţare, alături de PNL, a unei comisii parlamentare de anchetă privind “războiul fulger dus împotriva ANCOM” de “noul preşedinte al instituţiei” şi “camarila sa”.

El a adăugat că invitaţia pentru Adrian Diţă de a oferi explicaţii privind situaţia de la ANCOM în faţa Comisiei va fi reînnoită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO