Business Hi-Tech

Probleme pentru Uber? Compania a hotărât să închidă o divizie întreagă

Probleme pentru Uber? Compania a hotărât să închidă...

Autor: Alex Ciutacu

31.07.2018, 15:02 1217

Uber Technologies a anunţat că îşi va încheia programul de camioane autonome pentru a se concentra în schimb pe autovehicule autonome, potrivit MarketWatch.

În urmă cu doi ani Uber a achiziţionat startup-ul Otto de camioane autonome pentru aproximativ 220 de milioane de dolari.

Mai târziu, Uber la concediat pe fondatorul startup-ului, Anthony Levandowski după ce acesta a fost acuzat de foştii angajatori, Google, că ar fi furat secrete comerciale, fapt ce a dus al un proces împotriva Uber, încheiat în luna februarie.

„Am decis să oprim dezvoltarea programului de camioane autonome şi să continuăm exclusiv cu maşini”, spune Eric Meyhofer, şeful Uber Advanced Technologies Group. „Am făcut un pas important recent cu întoarcerea pe străzile din Pittsburgh şi încercăm să continuăm acest parcurs”.

Uber a transmis că îşi va revizui abordarea cu privire la maşinile autonome după ce una dintre maşinile companiei a lovit şi ucis un pieton în Arizona în luna martie.

La începutul lunii, Uber i-a concediat pe cei responsabili pentru test drive-urile pe maşinile autonome în Pittsburgh şi San Francisco.

Compania a pus deja înapoi pe drumurile Pittsburgh-ului o flotă de maşini autonome în fază de testare, cu anumite modificări la nivel de siguranţă şi cu noi specialişti.

Uber nu a anunţat câţi oameni vor fi concediaţi în urma acestei decizii de business, însă a anunţat că vor lansa către angajaţi oferte de joburi similare şi ocazii pentru relocări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO