Business Hi-Tech

Producătorul de camere GoPro va lansa o linie de drone

Producătorul de camere GoPro va lansa o linie de drone

Autor: Oana Stupinean

30.11.2014, 14:27 486

GoPro, compania americană producătoare de camere video pentru pasionaţii de sporturi extreme, îşi va extinde business-ul printr-o linie de drone echipate cu camere HD cu preţuri între 500 şi 1.000 de dolari, scrie The Wall Street Journal. 

Dronele sunt aparate de zbor fără pilot, echipate cu camere video care pot fi ghidate de la distanţă de pe o tabletă sau un smartphone.

Intrarea dronelor în sectorul de masă al electronicelor este un semnal important pentru industrie. În următorii ani dronele vor fi accesibile tuturor consumatorilor.

GoPro este prezentă de 10 ani pe piaţa camerelor video şi a investit în cercetare şi dezvoltare pentru a rămâne lider în business. În primele nouă luni ale anului s-au vândut 2,8 milioane de camere GoPro cu 15% mai mult faţă de anul trecut.

GoPro vinde camere video cu preţuri între 200 şi 500 de dolari, iar profitul de anul acesta a urcat la 763 milioane de dolari.

Însă, cel mai mare producător de drone din lume, SZ DJI din China, a vândut anul trecut drone în valoare de 130 de milioane de dolari la preţul de 1.000 de dolari pe bucată, având un avantaj de un an experienţă în producerea dronelor faţă de GoPro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO