Business Hi-Tech

Proiect: telefonie fixa marca Atlas Telecom

06.02.2003, 00:00 251

Atlas Telecom Network Romania, filiala a grupul international Atlas Telecom Network, va construi o retea de telecomunicatii pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa in 20 de orase, investitia totala ridicandu-se la aproximativ 100 milioane de euro pana la sfarsitul anului 2005, a declarat agentiei MEDIAFAX Adrian Boca, directorul executiv al companiei.
"Oradea va fi primul oras unde vom lansa, la inceputul lunii martie, serviciile Atlas Telecom. Va fi urmat, in scurt timp, de Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Satu Mare, Targu Mures si Constanta. Vrem sa fim o alternativa a RomTelecom in domeniul serviciilor de telefonie fixa", a spus Boca.
Potrivit reprezentantului Atlas Telecom, fondurile vor fi asigurate din surse proprii, imprumuturi bancare si de fonduri de investitii.
La nivelul unui oras, clientii persoane fizice vor avea acces la serviciile Atlas Telecom prin suport radio, in timp ce pentru realizarea convorbirilor intre cele 20 de localitati compania va utiliza infrastructura unui alt operator, care va furniza servicii de carrier (transport).
"In cazul unui bloc de locuinte, vom monta o centrala telefonica si o serie de emitatoare pentru fiecare utilizator si prin intermediul unui telefon fara fir utilizatorul va putea efectua convorbiri telefonice. Conectarea acestor centrale telefonice la reteaua Atlas Telecom va fi posibila prin cablu de cupru si fibra optica. Legatura intre cele 20 de orase va fi realizata prin infrastructura unui alt operator, fiind semnat, recent, un acord in acest sens", a afirmat Boca.
Reprezentantul Atlas Telecom a estimat ca, pana la sfarsitul anului 2005, compania va avea aproximativ un milion de clienti.
"Aceasta estimare se bazeaza pe rapiditatea procesului de realizarea a retelei, tarifelor concurentiale propuse de Atlas Telecom si politicii de marketing, care va fi una agresiva. In prezent, furnizam servicii de telefonie internationala unui numar de 500 de companii autohtone si straine, prin tehnologie clasica - Time Division Multiplexed (TDM)", a spus Boca.
De asemenea, Atlas Telecom Romania va lansa, la inceputul lunii martie, cartele preplatite pentru apeluri internationale.
Atlas Telecom Network Romania a fost infiintata la inceputul anului 2000 si are ca actionar majoritar compania americana Atlas Telecom, restul actiunilor fiind detinute de Pompiliu Tripa, cetatean roman, presedintele grupului pentru Europa de Est.
Atlas Telecom Network, grup international de companii cu sediul general in Miami, SUA, este un furnizor de servicii integrate de comunicatii cu licente de operare pe patru continente, unde insumeza 60 de puncte de prezenta.
Grupul este format din patru divizii principale, respectiv Atlas Telecom Network, Atlas Telecom Mobile, Altas Telecom Services si Atlas Telecom Interactive. Cifra de afaceri depaseste trei sute milioane de dolari anual.
Atlas Telecom detine o retea de fibra optica, linii de cupru si legaturi prin satelit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO