Business Hi-Tech

Raport Dealroom.co: Polonia, cu peste 5.100 de start-up-uri evaluate la 49 mld. euro, este principalul hub pentru start-up-uri din regiune. România, doar pe locul 5, cu peste 2.300 de start-up-uri, evaluate la 19 mld. euro. Aproape 80% dintre cele mai valoroase start-up-uri din România şi-au relocat sediul în SUA, Marea Britanie sau Europa de Vest

Raport Dealroom.co: Polonia, cu peste 5.100 de...

Autor: Adrian Seceleanu

25.03.2024, 16:00 165

România s-a clasat pe locul 5 în condiţiile în care raportul ia în calcul şi proiecte volatile din industria crypto (precum Z3 - fostul Tokhit, ZoidPay) şi chiar companii din Statele Unite cu cofondatori de origine română (MaintainX).

Polonia, Cehia, Estonia şi chiar Ucraina, o ţară aflată în război, au ecosisteme de start-up-uri tech mai puternic dezvoltate faţă de România - conform unui raport privind evoluţiile din Europa Centrală şi de Est al portalului olandez Dealroom.co, una dintre principalele surse globale de informare privind tranzacţiile cu start-up-uri tech.

Astfel, România se află pe locul 5 în regiune cu o valoare cumulată a start-up-urilor de 19 mld. euro, în urma Poloniei (49 mld. euro), Ucrainei (28 mld. euro), Estoniei (28 mld. euro) şi Cehiei (23 mld. euro). Sumele au fost calculate folosindu-se date publice - precum capitalizarea de piaţă a companiilor listate (precum UiPath cu o evaluare de 12,9 mld. $) -, dar şi alte date publicate cu ocazia unor runde de finanţare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO