Business Hi-Tech

Raport PwC: Realitatea augmentată şi realitatea virtuală vor transforma 23 milioane de locuri de muncă la nivel global până în 2030

Raport PwC: Realitatea augmentată şi realitatea...

Autor: Roxana Rosu

12.12.2019, 10:53 193

Realitatea augmentată va continua să aibă un aport mai mare la PIB-ul global până în 2030, de peste un trilion de dolari, comparativ cu realitatea virtuală, care va genera 450,5 mld. dolari.

Utilizarea pe scară mai largă a realităţii augmentate (AR) şi a realităţii virtuale (VR), în domenii precum comerţ, sănătate şi servicii, va aduce un plus de 1,5 trilioane de dolari la PIB-ul global până în 2030 şi va transforma 23 milioane de locuri de muncă, potrivit raportului ”Seeing is believing”, realizat de PwC la nivel global.

”Realitatea Augmentată şi Realitatea Virtuală contribuie deja cu peste 46 de miliarde de dolari la PIB-ul global. Au evoluat rapid şi pot fi folosite pentru a creşte productivitatea, inovaţia şi oportunităţile de a genera venituri. De exemplu retail, turism şi industria auto sunt doar trei sectoare care explorează deja potenţialul de a vinde şi de a expune produse atât prin VR, cât şi prin AR, în timp ce companiile de jocuri şi divertisment utilizează tehnologia pentru a crea noi produse şi experienţe. Ele pot fi folosite cu succes şi în servicii medicale, dezvoltarea de produse şi servicii, training şi îmbunătăţiri ale proceselor”, a declarat Gabriel Voicilă, Partener Tehnologie, PwC România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO