Business Hi-Tech

RCS&RDS a împrumutat 0,2 mil. € de la Unicredit

Autor: Adrian Seceleanu

02.11.2010, 23:39 24

RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori de telecom dinRomânia şi din regiune, a semnat luna trecută un contract deîmprumut în valoare de 0,2 mil. euro cu Unicredit Ţiriac Bank, aşasea mare bancă locală, potrivit datelor publicate de companie peAr­hiva Electronică de Garanţii Reale Mo­biliare. Contractul deîmprumut a fost semnat pe 5 octombrie, iar suma de
0,2 mil. euro nu include şi dobânzile, comi­sioanele şi celelaltecosturi afe­rente cre­ditului, potrivit sursei citate. Con­tactaţide ZF, reprezentanţii RCS&RDS nu au dorit să ofere detaliidespre con­tractul semnat cu Unicredit.

Compania RCS&RDS, care este controlată de omul de afaceriorădean Zoltan Teszari, este cel mai mare ju­cător pe piaţaserviciilor de televiziune din România, cu peste 2,5 milioane deabonaţi şi numărul unu pe internet fix, cu peste un milion declienţi. Compania este şi numărul doi pe telefonia fixă în Româniaşi este prezentă şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Est cuservicii TV, internet şi telecom. Com­pa­nia a lansat servicii detelefonie mobilă şi în ţările UE în care se află cele mai maricomunităţi de români, Spania şi Ita­lia. La finele anului trecutRCS&RDS avea peste 8 milioane de abonaţi în regiune.

Expansiunea puternică a RCS& RDS, care a ajuns la un businessde 700 mil. dolari anul trecut, s-a bazat şi pe un credit de 500mil. dolari de la ING, unul dintre cele mai mari împrumuturicon­tractate de o firmă privată româ­nească. Compania româ­nească ainvestit în perioada 2007-2009 un miliard de dolari, din care 280mil. dolari anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO