Business Hi-Tech

RCS&RDS face primul pas înapoi în regiune, prin vânzarea operaţiunilor TV din Croaţia

RCS&RDS face primul pas înapoi în regiune, prin vânzarea operaţiunilor TV din Croaţia

Autor: Adrian Seceleanu, Vlad Popescu

11.03.2013, 16:21 4549

Compania românească RCS&RDS, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de televiziune prin cablu şi satelit din regiune, a făcut primul său pas înapoi după o lungă perioadă de expansiune, vânzându-şi operaţiunile de televiziune prin satelit de pe piaţa din Croaţia către Vipnet, o subsidiară a Telekom Austria.

Alături de Serbia, Croaţia era una dintre cele mai mici pieţe din regiune pentru RCS&RDS: compania avea pe această piaţă doar operaţiuni de televiziune prin satelit, şi doar 60.000 de clienţi la finele anului 2009.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, la cererea RCS&RDS, potrivit unui comunicat publicat luni de Vipnet.

Conform Mediafax operatorul de televiziune prin satelit Digi TV Croaţia a avut anul trecut venituri de aproximativ 2 milioane euro, ceea ce înseamnă că baza de clienţi a companiei nu a avansat în ultimii ani.

La un venit mediu pe abonat de 5 euro şi 60.000 de clienţi, compania ar fi înregistrat venituri anuale de 3,6 mil. euro.

Digi TV operează în Croaţia din noiembrie 2006.

Pe lângă România, RCS&RDS mai este prezentă în cinci ţări europene, respectiv Ungaria, Cehia, Slovacia, Spania, Italia şi Serbia.

Acţionarul majoritar al RCS&RDS este omul de afaceri Zoltan Teszari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO