Business Hi-Tech

RebelDot, companie de dezvoltare de software din Cluj, a avut afaceri de peste 11,6 mil. euro în 2023, plus 40%, şi estimează venituri de peste 15 mil. euro în 2024. „Mizăm anul acesta şi mai mult pe zona de AI, pe soluţii propulsate de inteligenţă artificială”

Tudor Ciuleanu, CEO al RebelDot

Tudor Ciuleanu, CEO al RebelDot

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.03.2024, 13:34 88

RebelDot, companie de dezvoltare de software din Cluj, a încheiat anul 2023 cu afaceri de peste 11,6 milioane de euro (la nivel de grup), în creştere cu 40% faţă de anul anterior, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Creşterea accelerată în 2023 a business-ului RebelDot a avut loc pe fondul dezvoltării segmentului de AI şi ca urmare a creşterii numărului de recomandări din partea clienţilor.

Pentru anul în curs, reprezentanţii RebelDot estimează venituri de peste 15 milioane de euro, ca urmare a dezvoltării componentei de AI în proiectele companiei, a parteneriatelor tehnologice care vizează realizarea de soluţii complete, dar şi a extinderii şi consolidării prezenţei în Danemarca, UK şi regiunea DACH (Germania, Austria şi Elveţia).

„Mizăm anul acesta şi mai mult pe zona de AI, pe soluţii propulsate de inteligenţă artificială (...)”, a spus Tudor Ciuleanu, CEO al RebelDot, menţionând că soluţiile de AI dezvoltate de RebelDot se grupează în soluţii de Generative AI, Computer Vision şi Data Engineering, iar verticalele unde compania are cea mai mare expertiză sunt Manufacturing, Energy, Financial/Insurance.

„Segmentul de AI reprezintă acum până la 10 % din business-ul total al RebelDot, dar este segmentul cu cea mai rapidă creştere. În 2023 acest segment a crescut cu 150% în cadrul companiei, departamentul de AI având de 2,5 ori mai mult business acum decât la momentul achiziţiei Steepsoft AI, în urmă cu 10 luni. Am fost plăcut surprins să văd că, deşi nu am căutat clienţi la nivel naţional, multiple companii din Romania ne-au abordat anul acesta pentru a-i ajuta cu consultanţă şi servicii AI”, a mai transmis Tudor Ciuleanu.

Planurile companiei pentru anul în curs mai vizează şi deschiderea de poziţii noi. De la începutul anului, RebelDot a angajat peste 25 de persoane, au mai spus reprezentanţii companiei. În cadrul companiei lucrează o echipă de peste 200 de ingineri, designeri şi manageri de produs care lucrează într-un mod hibrid, din mai multe colţuri ale ţării, dar şi din străinătate, RebelDot având filiale atât în Cluj-Napoca şi Oradea, cât şi în Copenhaga.

„Creşterea numărului de angajaţi este susţinută de planurile pentru dublarea spaţiului de birouri din Cluj-Napoca în prima parte a anului 2024, dar şi de extinderea prezenţei în UK şi Danemarca, alături de consolidarea ofertei de servicii. Acest lucru presupune adăugarea componentei de AI în mai multe proiecte şi a altor skill-uri necesare pentru a putea fi un one-stop-shop pentru companiile care au nevoie de un partner tech dedicat dezvoltării acestora. Totodată, compania ţinteşte extinderea echipei în zona Business Analyst cu colegi cu expertiză în verticale cheie, extinderea departamentului de data engineering şi creşterea zonei de skill-uri IOT şi IIOT (Industrial Internet of Things).”

De asemenea, pentru anul în curs, RebelDot îşi propune şi scalarea parteneriatelor curente şi a numărului de clienţi. În prezent, portofoliul de clienţi al RebelDot numără peste 50 de companii active în multiple industrii.

„În prezent, furnizăm proiecte pentru un număr de aproximativ 240 de persoane, dintre care 80% sunt angajaţi ai RebelDot şi Steepsoft AI, restul fiind colaborări pe plan local. Anul trecut am adus aproximativ 50 de noi colegi în echipă, şi vom continua să atragem oameni valoroşi în 2024. Vom investi în definirea şi rafinarea proceselor interne care să ne ajute să ajungem la următorul nivel de creştere, fără a dilua cultura organizaţională. Vom lua mereu feedback de la echipă şi ne vom adapta în aşa fel încât să rămânem atât un partener bun pentru client, cât şi un loc de muncă fain”, a mai spus Tudor Ciuleanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO