Business Hi-Tech

Retailerul GSM Avenir Telecom mai deschide inca 110 magazine pana in aprilie 2008

Retailerul GSM Avenir Telecom mai deschide inca 110 magazine pana in aprilie 2008

Gabriel Pircalabu, managing director la Avenir Telecom Romania: Dorim sa avem un mix potrivit intre magazinele de strada si mall-uri, urmarind orientarea pietei spre mall-uri, fara a neglija zonele care nu vor fi acoperite de astfel de centre comerciale.

27.08.2007, 17:37 166

Piata de retail de telefoane mobile se va situa in acest an la 4,3 - 4,4 milioane de unitati, dupa ce in 2006 au fost vandute circa 4 milioane de telefoane mobile, a declarat pentru ZF Gabriel Pircalabu, managing director la Avenir Telecom Romania, filiala locala a grupului francez Avenir Telecom.
El spune ca evolutia pietei din 2006 a fost puternic influentata de campaniile agresive ale unor operatori de telefonie mobila precum Cosmote Romania, dar si de reorientarea unor lanturi de magazine specializate.
Grupul francez este prezent in Romania prin cele doua retele proprii de magazine specializate pe retail terminale si accesorii GSM, Internity si GlobalNet, avand si activitati de distributie terminale si accesorii GSM catre hipermarketuri, retele de magazine dedicate, dar si catre alti reselleri autorizati.
Incepand cu primavara anului trecut, reteaua de magazine Internity, marca detinuta de Avenir Telecom la nivel global, ofera exclusiv in magazinele sale produsele si serviciile operatorului de telefonie mobila Cosmote Romania. Anterior, reteaua Internity era partener Orange Romania. Reteaua care opereaza sub brandul GlobalNet ofera exclusiv produsele si serviciile Vodafone Romania.
Oficialul Avenir estimeaza ca pana la finele lunii martie din 2008 Avenir Telecom Romania va fi prezenta cu 100 de magazine GlobalNet, fata de 50 in prezent, si cu 150 de magazine in reteaua Internity, care numara 90 de centre.
"Dorim sa avem un mix potrivit intre magazinele de strada si mall-uri, urmarind orientarea pietei spre mall-uri, fara a neglija zonele care nu vor fi acoperite de astfel de centre comerciale", a subliniat Pircalabu, care nu exclude posibilitatea de a prelua in acest scop magazine sau lanturi mai mici de magazine de retail GSM.
"Deocamdata nu avem un buget stabilit pentru achizitii, dar acolo unde va aparea o oportunitate vom fi deschisi achizitiilor", adauga Pircalabu.
Compania vizeaza pentru sfarsitul acestui an o cota de aproximativ 40% din piata locala de telefoane mobile si circa 15% din piata de operatori (numar de subscriptii.)
Avenir Telecom mai este prezent in Marea Britanie, Spania, Portugalia, Belgia, Polonia si Bulgaria. Filiala locala a grupului numara 550 de angajati.
In trimestrul incheiat la 30 iunie, grupul francez a raportat venituri de 151,2 mil. euro, in scadere cu 8,4% fata de perioada similara din 2006. Din aceasta suma, cea mai mare parte a fost generata de Franta, cu 70 mil. euro, in timp ce Romania a contribuit cu 10% din venitul trimestrial al grupului.
Pe aceeasi piata mai activeaza lanturile de magazine Germanos, Euro-GSM si Dasimpex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO