Business Hi-Tech

Retailerul online evoMAG şi-a bugetat investiţii de 0,5 mil. euro şi o creştere a businessului cu până la 20%, după ce în 2023 a atins vâzări de 42 mil. euro

Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG

Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG

Autor: Cristina Bellu

31.01.2024, 10:19 99

Retailerul online evoMAG, controlat de antreprenorul Mihai Pătraşcu, şi-a bugetat investiţii de aproximativ 0,5 mil. euro pentru anul în curs, nivel similar cu valoarea din 2023, cu focus pe eficientizarea activităţii logistice, creşterea rapidităţii în livrare şi dezvoltarea platformei din spatele magazinului online.

În paralel, compania estimează o creştere a businessului între 10% şi 20%,%, în funcţie de evoluţia segmentului corporate, dar şi a vânzărilor către instituţiile publice.

„Anul acesta avem în plan să dezvoltăm şi mai mult partea de corporate şi vânzare către companii. Tatonăm şi listarea pe alte marketplace-uri din alte ţări, precum Germania şi Grecia, dar, momentan, sunt planuri incipiente în această direcţie. Focusul evoMAG, în 2024, este pe optimizare şi eficientizare pentru a avea promoţii cât mai bune şi a livra cât mai rapid către clienţii actuali”, spune Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.

În 2023, evoMAG a raportat afaceri de 42 de milioane de euro, în creştere cu aproape 20% an/an, cele mai mari vânzări fiind înregistrate la telefoane mobile, laptopuri, componente, dar şi pe segmentul de electrocasnice.

Pentru anul în curs, evoMAG şi-a bugetat investiţii de aproximativ 500.000 euro, nivel similar cu valoarea din 2023, cu focus pe eficientizarea activităţii logistice, creşterea rapidităţii în livrare şi dezvoltarea platformei din spatele magazinului online. De asemenea, în 2024, magazinul online rămâne deschis la oportunităţi de consolidare a poziţiei pe piaţă prin achiziţii, vizând magazine online cu o bază solidă de clienţi, care comercializează produse pe nişe complementare, au mai transmis reprezentanţii companiei.

evoMAG a atras, în 2022, o investiţie de 2 milioane de euro de la Catalyst România, una dintre cele mai importante firme de capital de risc axate pe tehnologie din România, în demersul de a susţine dezvoltarea accelerată a companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO