Business Hi-Tech

Rezultate fără surprize la Telekom Fix în trim. 2

Rezultate fără surprize la Telekom Fix în trim. 2

Autor: Adrian Seceleanu

11.08.2016, 08:53 575

Divizia fixă a grupului Telekom România (fostul Romtelecom) a obţinut în al doilea trimestru rezultate în linie cu cele din trimestrele anterioare, fără evoluţii surpriză pentru principalii indicatori de business, conform datelor din raportul acţionarului majoritar, grupul german Deutsche Telekom.

Pe segmentul de telefonie fixă compania a continuat să piardă teren (-5,8%) dar numărul de linii a rămas peste 2 milioane (2,029 mil.) iar pe cel de servicii TV, creşterea a continuat: plus 2,8% la 1,461 abonamente. Pe internet fix, datele arată o uşoară creştere, de 1,5% la 1,2 milioane de abonamente - însă acurateţea informaţiilor de pe acest segment este mai mare în rapoartele grupului elen OTE, prin care DT controlează Telekom România. Rapoartele OTE sunt publicate cu o mică întârziere faţă de cele ale Deutsche Telekom.

Operaţiunile fixe au generat în trim. 2 venituri de 136 mil. euro, în scădere cu 4,2%, la nivelul semestrului încasările fiind de 263 mil. euro, în scădere cu 6,7%.

Grupul german nu mai publică informaţii privind profitul generat de operaţiunile fixe şi mobile ci doar valoarea totală integrată. Datele pe fiecare linie de business vor fi disponibile în raportul grupului OTE.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO