Business Hi-Tech

Românii plătesc tot mai mult cu cardul pe net

12.07.2010, 23:37 28

Turismul, serviciile telecom şi facturile la utilităţi au avutcea mai mare pondere din plăţile online cu cardul bancar de 68,5milioane de euro făcute de români în primele şase luni ale anului,potrivit datelor de la Gecad ePayment, integrator local de soluţiipentru comerţ electronic. Gecad ePayment a avut anul trecut unprofit net de 680.000 de euro, la o cifră de afaceri de 2,4milioane de euro, potrivit datelor de la RegistrulComerţului.
"Faţă de primele şase luni din 2009, în prima jumătate a lui 2010numărul tranzacţiilor procesate pe categorii de produse a crescutdupă cum urmează: cu 180% în turism, cu 210% în telecom şi cu 175%în plata utilităţilor", au declarat ei.
Valoarea comerţului electronic cu plata online prin card bancar dinprimul semestru, 68,5 milioane de euro, este cu 60% mai mare faţăde cea din prima jumătate a anului 2009. Valoarea medie a uneitranzacţii online a fost de 57 de euro în primele şase luni, faţăde aceeaşi perioadă din 2009, când valoarea medie a fost de 76 deeuro.
"Turismul, telecomul şi plata utilităţilor rămân domenii-cheiepentru comerţul online cu card bancar, dar în continuare neaşteptăm la evoluţii pozitive şi în servicii, divertisment, retailşi chiar şi la apariţia unor jucători noi, din industrii mai puţinfamiliarizate cu această modalitate de plată. Cumpărătorii devintot mai atenţi la raportul calitate-preţ, iar companiile sunt dince în ce mai preocupate atât de reducerea costurilor, cât şi degradul de satisfacţie al clienţilor lor", a declarat LaurenţiuGhenciu, director de vânzări şi marketing al Gecad ePayment.
Potrivit Romcard, procesor local de tranzacţii cu cardul, înprimele şase luni ale anului au fost procesate 1,2 milioane detranzacţii cu cardul, o creştere de 100% comparativ cu aceeaşiperioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO