Business Hi-Tech

Romtelecom continua cu disponibilizarile

28.02.2010, 23:02 25

Romtelecom, numarul unu pe piata locala de telefonie fixa, vacontinua programul de reducere a personalului in ciuda protestelororganizate de sindicate, in conditiile in care concurenta "acerba"de pe piata locala obliga compania sa-si eficientizezeoperatiunile, spun oficialii companiei.

Romtelecom, cel mai mare angajator de pe piata locala decomunicatii - cu peste 10.000 de angajati la finele anului trecut,incearca sa ajunga la un acord cu aproximativ 600 de angajati, inspecial tehnicieni din teren, carora le ofera sume ce ajung pana la14.000 de euro pentru a-si da demisia din companie. Acest programde plecari voluntare a fost lansat dupa ce in ianuarie alti 400 deoameni au fost transferati catre Ericsson.

Si dupa aceste reduceri, Romtelecom va avea de peste trei orimai multi oameni decat companii ca Orange, Vodafone si cu aproape3.000 mai multi decat rivalii de la RCS&RDS.

Argumentele aduse de administratia Romtelecom nu au detensionatinsa relatia cu sindicatele, care au organizat la finele saptamaniiun protest in fata sediului din Bucuresti al companiei, la care auparticipat 300 de oameni. Unul dintre organizatorii pichetului,Ioan Andrei, presedintele Federatiei Sidicatelor dinTelecomunicatii, a declarat ca prin plecarea celor 600 de oamenis-ar mari considerabil volumul de munca per tehnician, caz in cares-a ajunge la o subnormare in munca, si automat va scadea sicalitatea muncii prestate de lucratori.

Romtelecom a respins acuzatiile si a mentionat ca le-a cerutfirmelor partenere sa angajeze o parte din oamenii care vor ficoncediati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO