Business Hi-Tech

Romtelecom si-a redus bugetul de investitii fata de anul trecut cu 5%, pana la 190 mil. euro

Romtelecom si-a redus bugetul de investitii fata de anul trecut cu 5%, pana la 190 mil. euro

George Makowski, directorul comercial al segmentului business al Romtelecom: Pana la finele anului vom investi intre 170 si 190 de milioane de euro, limita de sus a bugetului urmand a fi atinsa in functie de ritmul de derulare a unor proiecte.

09.04.2008, 19:59 26

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, are pentru acest an un buget de investitii de 170 - 190 mil. euro, in usoara scadere fata de anul trecut cand acesta a fost de 200 mil. euro, a declarat George Makowski, directorul comercial al segmentului business al Romtelecom.
Oficialul Romtelecom a precizat ca suma exacta a investitiilor va fi totusi stabilita in functie de unele proiecte desfasurate de companie. "Pana la finele anului vom investi intre 170 si 190 de milioane de euro, limita de sus a bugetului urmand a fi atinsa in functie de ritmul de derulare a unor proiecte."
Nivelul investitiilor estimat de Romtelecom este aproximativ egal cu cel anuntat de primii doi jucatori de pe piata locala telecom, Orange si Vodafone, care vor investi fiecare cate 200 mil. euro.
Romtelecom urmareste sa creasca puternic in acest an pe segmentul de date pentru clientii companii, obiectivul fiind acela de a ajunge numarul unu pe piata, a declarat Makowski. Conform oficialului Romtelecom, compania ar ocupa in acest moment al doilea loc pe piata serviciilor de date pentru companii, in timp ce liderul de piata ar fi Vodafone Romania.
"In acest moment suntem numarul doi pe piata serviciilor de date pentru companii, dar obiectivul nostru este sa ajungem numarul unu. Cred ca in acest moment liderul de piata este Vodafone", a spus Makowski, care a insistat asupra faptului ca se refera strict la serviciile de date pentru companii. Oficialul Romtelecom nu a precizat pe baza caror criterii a fost realizat acest top si daca acesta a fost determinat pe baza unui studiu de piata sau a unor date interne. Oficialii Orange si Vodafone nu au dorit sa comenteze afirmatiile oficialului Romtelecom. Pe de alta parte, atat Orange, cat si Vodafone au sustinut anterior ca sunt lideri pe segmentul de business, fiecare operator sustinand ca este numarul unu pe piata.
In ce priveste evolutia Romtelecom, Makowski a declarat ca in primul trimestru al anului operatorul si-a majorat numarul de clienti si veniturile de pe segmentul de business.
El a legat aceste evolutii si de crearea, anul trecut, a unei organizatii separate de suport pentru clientii companii, care numara in prezent peste 600 de oameni.
Dintre acestia, 80 se ocupa doar de serviciile de suport pentru cei mai mari clienti ai Romtelecom.
In privinta planurilor de viitor, Makowski a spus ca in a doua parte a anului Romtelecom va lansa serviciul de televiziune bazat pe protocol Internet (IPTV), intr-o prima etapa ca proiect pilot, urmand ca pana in decembrie 2008 sa devina comercial pentru toti clientii operatorului.
Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixa, cu 3,035 milioane de linii in administrare la finele anului 2007.
In 2007, operatorul roman a raportat venituri de 871,9 milioane de euro, in scadere cu 2,6% fata de 2006, si pierderi de 21,1 milioane de euro, comparativ cu un castig net de 55,2 milioane de euro cu un an in urma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO