Business Hi-Tech

Samsung lansează noua Serie 9 de ultrabookuri premium de la 5.700 de lei. Galerie FOTO

Samsung lansează noua Serie 9 de ultrabookuri premium de la 5.700 de lei. Galerie FOTO

Samsung Electronics

Autor: Bogdan Alecu

20.09.2012, 16:28 298

Samsung Electronics a lansat pe piaţa locală cea de-a doua generaţie de notebook-uri Seria 9, în cadrul Internet & Mobile World 2012. Prezentat în premieră în cadrul CES 2012, noul notebook Seria 9 dispune de o carcasă subţire şi compactă din aluminiu sau magneziu.

În proiectarea noii serii de notebook-uri, Samsung au fost necesare 9.000 de ore pentru realizarea schiţelor şi machetelor, 24.000 de ore de cercetare şi dezvoltare, în total, fiind petrecute 33.000 de ore pentru crearea noii Serii 9.

Samsung a folosit tehnologia proprie MaxScreen, permiţând astfel mărirea ecranului cu până la un inch. Rezultatul constă în cel mai subţire şi compact notebook premium de 15", prevăzut cu un display în culori intense, potrivit pe un cadru elegant de 14". Datorită finisajelor de înaltă calitate şi design-ului aerodinamic, liniile noului notebook Samsung Seria 9 se îmbină într-o identitate puternică.

Grosimea de numai 14,9 mm şi greutatea de doar 1,59 kg fac noul notebook de 15" cu aproape 50% mai compact decât orice alt laptop existent de 15". Pentru un plus de rafinament şi fiabilitate, carcasa metalică a notebook-ului Seria 9 a fost suflată cu nisip, ajutând la eliminarea urmelor de degete de pe suprafaţa acesteia.

Cea de-a doua generaţie a Seriei 9 dispune de procesoare Intel Core Ivy Bridge, precum şi memorie RAM de 4GB*/8GB şi hard disk-ul de 128GB/256GB SSD. Datorită tehnologiei Samsung Fast Boot, noul notebook Seria 9 se deschide în numai 9,8 secunde, iar tehnologia Fast Start asigură un răspuns la deschiderea ecranului de 1,4 secunde. Mai mult, funcţia Fast Browsing permite navigarea pe Internet la o viteză de două ori mai mare. Bateria noului notebook este o altă mărturie a inovaţiei Samsung, având o durată de viaţă de până la 10 ore.

Datorită ecranului HD Plus SuperBright, cu 180% mai luminos şi dotat cu tehnologia anti-reflexie, utilizatorii se pot bucura de vizualizare clară chiar şi în aer liber. Mai mult, unghiul vizual de 160 de grade garantează confortul şi calitatea experienţelor vizuale. Pe de altă parte, pe acelaşi segment Asus a lansat în urmă cu două luni ultrabookul ZenBook Prime cu display IPS Plus cu unghiuri de vizibilitate de 178 de grade.

Prevăzut cu un clickpad multitouch de dimensiuni mari, noul notebook permite utilizatorilor un control mai bun şi elimină riscurile gesturilor accidentale, asigurând, alături de un strat de sticlă şi senzori de imagine, o utilizare facilă şi exactă. în plus, prin intermediul tehnologiei wireless optimizate, utilizatorii se pot conecta la Internet cu o mai mare uşurinţa, oriunde s-ar afla.

Cu noul notebook Seria 9, utilizatorii nu mai au nevoie de Control Panel pentru administrarea setărilor. Acesta poate fi controlat mult mai uşor şi mai rapid, prin accesarea funcţiei Samsung Easy Settings, care oferă o execuţie one-click, folosind scurtăturile de pe tastură pentru ajustarea funcţiilor simple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO