Business Hi-Tech

Şase noi start-up-uri întră în programul de accelerare Orange Fab. „Prin alăturarea celor şase companii de tehnologie, Orange Fab ajunge la un număr total de 50 de start-up-uri înscrise în program din 2017 şi până în prezent”

Şase noi start-up-uri întră în programul de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

02.10.2023, 17:21 156

Orange, cel mai mare jucător de pe piaţa de telecomunicaţii din România, anunţă că a selectat şase noi start-up-uri pentru a se alătura programului său de accelerare Orange Fab. Cele şase noi start-up-uri selectate au fost alese din peste 20 de companii la început de drum. Acestea au dezvoltat soluţii inovatoare în domenii precum logistică şi managementul inteligent al depozitelor, navigarea la distanţă a barjelor de marfă, servicii de recunoaştere vizuală şi analiză bazată pe AI sau software pentru controlul de la distanţă al roboţilor umanoizi printr-o soluţie VR, au transmis reprezentanţii Orange.

„În scurt timp urmează să începem colaborarea cu cele şase noi start-up-uri care se alătură programului Orange Fab, dar mai ales să integrăm şi să valorificăm performanţele tehnologiei 5G în serviciile lor. În plus, resursele tehnologice oferite ce celor două laboratoare 5G Orange, din Bucureşti şi Iaşi, vor contribui la accelerarea business-urilor lor şi vor crea noi scenarii de utilizare ale acestei tehnologii. Fie că se vor adăuga portofoliului de servicii oferite clienţilor noştri B2B sau vor fi integrate în produse interne, credem că cele şase companii dezvoltă soluţii cu mare potenţial, iar programul Orange Fab este aici pentru a le susţine prin acces la cele mai noi tehnologii şi mentorat din partea experţilor Orange”, a spus Ana Ciobanu, Startup Programs Manager, Orange România.

Cele şase start-up-uri alese pentru participarea în cadrul Orange Fab sunt AI Vision (platformă de analiză video bazată pe AI ce foloseşte date de la camere video pentru a identifica peste 26 de clase de obiecte precum foc, arme ori violenţă, având posibilitatea să anonimizeze prin blurare persoane şi vehicule în live stream-uri sau videouri), Agora Robotics (companie deep tech care dezvoltă roboţi mobili autonomi pentru managementul depozitelor şi procesele logistice), Cautcurier.ro (platformă inovatoare pentru piaţa de curierat din România, ce oferă clienţilor posibilitatea de a reduce numărul de retururi pentru produsele deteriorate din cauza transportului sau a manipulării defectuoase), IRIS Robotics (care a dezvoltat software pentru controlul de la distanţă al roboţilor umanoizi printr-o soluţie VR), Trading Line (ce oferă soluţii integrate de logistică şi control la distanţă pentru navele de marfă, fie ele autonome sau semi-autonome) şi Soft Tehnica (dezvoltator de produse software cu portofoliu extins de servicii, de la e-commerce, semnatură electronică, software de management al afacerilor, aplicaţii mobile, e-learning, soluţii personalizate pentru administraţia publică, custom software şi aplicaţii bazate pe AR, AI şi VR).

Potrivit reprezentanţilor Orange, prin alăturarea celor şase companii de tehnologie, acceleratorul Orange Fab ajunge la un număr total de 50 de start-up-uri înscrise în program din 2017 şi până în prezent.

„În cei şase ani, Orange Fab şi-a extins constant domeniile de activitate pentru a răspunde mai eficient nevoilor de business ale clienţilor, vizând direcţii precum reţelele 5G şi reţelele viitorului, IoT şi obiecte conectate, smart city şi mobilitate, fintech, smart retail, media şi divertisment, sănătate şi educaţie digitală.”

De asemenea, Orange Fab a achiziţionat, până în prezent, produse şi servicii în valoare de 2,2 milioane de euro de la start-up-urile încluse în program, implementând alături de acestea peste 100 de proiecte, au mai transmis reprezentanţii Orange.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO