Business Hi-Tech

Schimbare în carieră: Septimiu Postelnicu, ex-UniCredit, a fost numit Deputy CEO al companiei de tehnologie Aurachain

Schimbare în carieră: Septimiu Postelnicu,...

Autor: Cristina Bellu

18.01.2024, 16:05 2779

Aurachain, compania care deţine platforma de AI low-code pentru digitalizarea proceselor de business, anunţă numirea lui Septimiu Postelnicu în funcţia de Deputy CEO, începând cu data de 1 februarie 2024.

Septimiu Postelnicu a fost unul dintre liderii de top ai UniCredit, cu rol activ  în echipa de  conducere a UniCredit Bank din Bulgaria, în perioada 2019-2022.  Anterior, Septimiu Postelnicu a fost timp de trei ani coordonator al diviziei de retail în cadrul UniCredit Bank în România şi din mai 2018 a fost vicepreşedinte executiv al aceleiaşi divizii. Spre finalul lunii octombrie 2022,  Septimiu Postelnicu  a fost desemnat succesor pentru rolul de CEO al UniCredit Bank România, dar a fost respins de BNR, primind aviz negativ.

 

Din noul rol, Septimiu Postelnicu  urmează să contribuie strategic la planurile de întărire şi expansiune a companiei în spaţiul financiar-bancar atât pe piaţa din România, dar şi în regiunea EMEA, cu focus în regiunile CEE şi DACH.

În plus, el va avea un rol important în managementul operaţional şi al planurilor de scalare internaţională, spun oficialii Aurachain.

”Într-un business cu creştere exponenţială de la an la an, corelat cu iniţiativele ambiţioase planificate pe următorii 3 ani, este nevoie de completarea strategică a echipei de leadership”, a declarat Adela Wiener, Fondator şi CEO Aurachain.

Extinderea structurii de leadership Aurachain îi permite fondatorului şi CEO-ului - Adela Wiener – să se concentreze pe creşterea în regiunile America de Nord şi Asia Pacific, pe relaţiile cu investitorii, consolidarea alianţelor strategice globale şi  inovaţia la nivel de produs.

“Mă alătur cu entuziasm unei echipe puternice şi unui produs solid, recunoscute deja local şi internaţional, cu dorinţa si experienţa necesare scalării Aurachain la nivelul următor, în journey-ul strategic de a deveni o platformă globală de top“, declară Septimiu Postelnicu.

Platforma Aurachain este deţinută de către Aurachain AG, o companie elveţiană cu birouri locale în Europa (Elveţia, UK, România), Orientul Mijlociu (Dubai) şi America de Nord (California).

Membru în boardul Aurachain este şi Dan Pascariu, fostul preşedinte al Unicredit România şi unul dintre cei care istoric l-a promovat pe Septimiu Postelnicu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO