Business Hi-Tech

Schimbări majore la WhatsApp: Utilizatorii vor putea transfera bani prin aplicaţie utilizând o criptomonedă dezvoltată de Facebook

Schimbări majore la WhatsApp: Utilizatorii vor putea...

Autor: Alex Ciutacu

21.12.2018, 13:10 15396

Compania Facebook dezvoltă o criptomonedă care le va permite utilizatorilor să transfere bani prin aplicaţia WhatsApp, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Serviciul va fi testat prima dată pe piaţa din India. WhatsApp are peste 200 de milioane de utilizatori în acea piaţă.

Decizia de a testa iniţial în India a fost determinată de poziţia ţării în ce priveşte nivelul remiterilor. India este ţara cu cele mai ridicat nivel al remiterilor din toată lumea – oamenii au trimis acasă 69 miliarde dolari în 2017, potrivit Băncii Mondiale.

Compania dezvoltă un stablecoin – un tip de monedă digitală legată de valoarea dolarului american – pentru a minimiza volatilitatea din tranzacţii, potrivit surselor care au cerut publicaţiei americane să nu fie identificate deoarece planurile nu sunt încă publice.

Facebook este departe de lansarea monedei digitale, deoarece încă se lucrează la strategia din spatele proiectului şi mecanismul prin care va funcţiona.

Era de aşteptat ca Facebook să intre în serviciile financiare, după ce compania l-a angajat pe fostul preşedinte al PayPal, David Marcus pentru a conduce aplicaţia Messenger încă din 2014.

Marcus a devenit şeful diviziei iniţiativelor pe blockchain în cadrul companiei, care nu au fost discutate public încă.

Facebook angajează acum specialişti în dezvoltare de blockchain şi deja a adunat peste 40 de angajaţi în acea divizie, potrivit LinkedIn.

„Ca multe alte companii, Facebook explorează moduri de a utiliza tehnologia blockchain”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. „Noua echipă explorează multe variante de aplicaţii. Nu avem nimic altceva de anunţat”.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO