Business Hi-Tech

Şeful Facebook: WhatsApp va deveni cea mai populară platformă de mesagerie din lume, cu 3 miliarde de utilizatori

Şeful Facebook: WhatsApp va deveni cea mai populară platformă de mesagerie din lume, cu 3 miliarde de utilizatori

Autor: Florentina Dragu

07.09.2014, 14:23 1561

"Cred că WhatsApp va fi cea mai populară platformă de mesagerie de text din lume şi mai cred că serviciul va conecta două sau trei miliarde de persoane", a declarat Zuckerberg, citat de Bloomberg.

Aproximativ 1,3 miliarde de utilizatori folosesc în prezent serviciile oferite de Facebook, echivalentul a aproape jumătate din populaţia conectată la internet.

"Credem că Facebook are o responsabilitate în a oferi acces la internet tot mai multor persoane, chiar dacă va trebui să cheltuim miliarde de dolari pentru asta", a spus Zuckerberg.

Facebook a anunţat, în februarie, preluarea serviciului de mesagerie WhatsApp, în schimbul a 19 miliarde de dolari. Aceasta este cea mai mare achiziţie a unui start-up în ultimii ani, cu mult peste tranzacţia de 1 miliard de dolari prin care Facebook a preluat Instagram în 2012 sau achiziţia pentru 8,5 miliarde de dolari a Skype de către Microsoft.

La aceea dată, Zuckerberg estima că serviciul va fi folosit de un miliard de utilizatori, cifră care pare tot mai uşor de atins, după ce în august numărul persoanelor care foloseau aplicaţia era de 600 milioane.

AFACERI DE LA ZERO