Business Hi-Tech

Şeful Orange Money România ia peste picior Vodafone M-Pesa şi Telekom Banking / Alior: Nu poţi să dai copy paste unor servicii din Africa şi Polonia în România şi să te aştepţi să meargă pur şi simplu

Autor: Adrian Seceleanu

17.02.2020, 12:29 919

Subsidiarele locale ale Vodafone şi Telekom, doi dintre cei mai mari giganţi din industria globală de comunicaţii, şi-au făcut greşit calculele atunci când au “copiat” pur şi simplu pe piaţa din România serviciile financiare mobile deja lansate pe alte pieţe (Africa şi Polonia), pentru că un produs financiar nu poate prinde tracţiune în România decât dacă este construit după cerinţele utilizatorilor, a afirmat Haris Hanif, CEO al Orange Money România, în cadrul unei conferinţe de presă. El nu a menţionat explicit numele Vodafone şi Telekom însă referinţa la cele două companii a fost clară în condiţiile în care Vodafone a adus în România serviciul de plăţi pe mobil M-Pesa (pe care l-a închis între timp) iar Telekom are un parteneriat cu polonezii de la Alior pentru serviciul său Telekom Banking.

“Pentru a avea succes în România ca instituţie financiară trebuie să te concentrezi pe ce vor clienţii din România. Nu poţi crede ca instituţie financiară că <<eu am un serviciu în Africa şi eu doar îi dau copy paste serviciului în România şi el va merge>>. Românii îl vor respinge, pentru că românii decid ei ce vor. Nu poţi aduce un serviciu nici din Polonia crezând că dacă a mers acolo dai copy paste în România şi el va merge”, a afirmat Hanif.

AFACERI DE LA ZERO