Business Hi-Tech

Sipstatus Communications, un operator discret de comunicaţii prin internet, a intrat în clubul firmelor cu afaceri de peste un miliard de lei, după o creştere de 90% în 2022. Firma are în proprietate şi cabana Babele din Munţii Bucegi

Bogdan Dinu, directorul general al Sipstatus Communications

Bogdan Dinu, directorul general al Sipstatus Communications

Autor: Adrian Seceleanu

12.06.2023, 10:30 1128

♦ Compania, înfiinţată în septembrie 2013, a avut iniţial ca ţintă furnizarea de servicii pentru românii plecaţi la muncă în Italia.

Sipstatus Communications, un operator de servicii de telecomunicaţii puţin cunoscut, înfiinţat în urmă cu un deceniu, a ajuns unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de comunicaţii după ce a înregistrat o explozie a cifrei de afaceri în 2022 şi a intrat în clubul firmelor cu afaceri de peste un miliard de lei. Mai exact, compania a raportat pentru 2022 afaceri de 1,254 mld. lei, faţă de 663 mil. lei în anul precedent, deci un salt de 89% care aduce operatorul în apropierea unor nume consacrate din industrie - cum ar fi Telekom Romania Mobile Communications, cu afaceri de 1,8 mld. lei în 2021. Liderul pieţei, Orange, a avut prin compania principală din România (Orange România SA) afaceri de 6 mld. lei, iar Vodafone - principalul rival, de aproape 5 mld. lei.

Sipstatus a înregistrat în 2022 un profit net de 12,9 mil. lei, mai mare cu 118% faţă de anul precedent, cu un număr mediu de 39 de angajaţi. Datoriile totale ale companiei erau de 149 mil. lei la finele anului 2022, în scădere cu 12% faţă de anul precedent.

ZF a transmis marţi, 6 iunie, companiei Sipstatus Communications mai multe între­bări legate de evoluţia businessului în 2022, structura acţionariatului şi investiţiile în unele proiecte imobiliare dar nu a primit niciun răspuns până la momentul redactării acestui articol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO