Business Hi-Tech

Sistemele de operare iOS şi Windows Phone câştigă teren în Europa

Sistemele de operare iOS şi Windows Phone câştigă...

Autor: Ioana Nita

02.09.2013, 19:31 1080

Cota sistemului de operare iOS de la Apple a crescut pe cele cinci mari pieţe din Europa – Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia şi Spania – cu 3,1% în decurs de un an, mai mult decât Android, care a înregistrat o creştere de 2,9%, potrivit datelor Kantar Worldpanel ComTech, citate de The Telegraph.

În acelaşi timp, Windows Phone, sistemul de operare de la Microsoft, a înregistrat cea mai mare creştere a cotei de piaţă în cele cinci ţări europene, de 8,2%, ceea ce îl clasează ca jucător-cheie pe piaţa sistemelor de operare pentru smartphone-uri. Creşterea cotei de piaţă a Windows Phone se datorează celor care au ales sistemul de operare Microsoft la achiziţionarea primului smartphone.

„Windows Phone câştigă teren în faţa Android şi iOS. Modelul Lumia 520 (foto) de la Nokia oferă calitate la un preţ accesibil pentru noii utilizatori de smartphone”, a spus Dominic Sunnebo, director în cadrul Kantar Worldpanel ComTech. În România, sistemul de operare Android are o cotă de piaţă de peste 50%, fiind urmat de iOS cu 21,24%, potrivit datelor statcounter.com pentru luna august. Iar Windows Phone are o cotă de doar 2,7%.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO