Business Hi-Tech

Sony a raportat profit pe anul 2012 după 4 ani consecutivi de pierderi

Sony a raportat profit pe anul 2012 după 4 ani...

Autor: Andreea Anghel

12.05.2013, 15:03 296

Grupul japonez Sony a raportat un profit de 280 de milioane de lire (aprox. 331 de euro) în anul financiar încheiat la 31 martie 2013 după patru ani consecutivi în care a înregistrat pierderi, relatează The Guardian. Anul trecut Sony a avut pierderi de 3,46 miliarde de euro, înregistrând cele mai slabe rezultate din ultimii 66 de ani.


Compania cu sediul în Tokyo estimează că în următoarea perioadă va înregistra rezultate mai bune, iar săptămâna trecută a anunţat o estimare de profit de 378 de milioane de euro pentru anul fiscal ce se va termina în martie 2014, cu 16% mai mult faţă de anul acesta.

Un yen mai slab ajută la creşterea exporturilor Sony, iar dolarul s-a valorizat cu 20% faţă de yen în ultimele luni. Analiştii estimează că devalorizarea yenului va continua în următoarele luni datorită măsurilor luate de primul ministru al Japoniei, Shinzo Abe, care a preluat conducerea guvernului anul trecut.

În perioada ianuarie-martie 2012, Sony a înregistrat pierderi de 1,93 miliarde de euro din cauza scăderii vânzărilor de televizoare şi a competiţiei acerbe din partea giganţilor Samsung şi Apple. Dar în aceeaşi perioadă anul acesta, Sony a avut un profit de aproximativ 712 milioane de euro, o creştere ajutată şi de un yen mai slab, scrie The Guardian.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO