Business Hi-Tech

Start-up-ul KFactory finalizează runda de finanţare de 600.000 de euro pentru expansiunea pe pieţele internaţionale şi a accelera dezvoltarea produsului

Start-up-ul KFactory finalizează runda de finanţare de...
01.02.2022, 09:44 350

KFactory, care a dezvoltat soluţii de automatizare a proceselor de business pentru industria producătoare şi se defineşte astfel ca un startup Industry 4.0, a obţinut o finanţare de 600.000 de euro într-o rundă seed pentru a-şi accelera creşterea pe piaţa DACH (Germania, Austria, Elveţia), pentru a investi în reţeaua de parteneri şi integrări, respectiv pentru a extinde capacităţile platformei sale, cu scopul de a creşte performanţa operaţională, sustenabilitatea şi cunoştinţele digitale la nivelul fabricilor.

“Noul investitor Fortech Investments conduce runda şi SIF Transilvania se alătură investitorului existent Sparking Capital, care îşi creşte investiţia iniţială. Prin această rundă, finanţarea totală a KFactory atinge suma de 817.500 de euro, ca validare a inovaţiei şi recunoaştere a oportunităţii produsului pe piaţa globală.

KFactory este o platformă de automatizare a proceselor axată pe creşterea performanţei operaţionale pentru companiile de producţie de toate dimensiunile şi din toate sectoarele. Platforma include, de asemenea, Echipa de ingineri virtuali, produs care schimbă modul în care echipele operaţionale interacţionează cu procesele de producţie, întreţinere, logistică şi calitate, fiind capabil să monitorizeze amprenta de carbon şi eficienţa energetică, printre alte caracteristici inovatoare”, a anunţat compania.

“În 2021, am crescut baza de clienţi cu 500% şi peste 300 de echipamente industriale sunt conectate în platforma noastră. Ne continuăm creşterea în România şi ne consolidăm prezenţa pe piaţa DACH, pentru a avea expunere globală în câţiva ani. Vrem să le mulţumim tuturor investitorilor pentru că ne-au înţeles potenţialul, au contribuit cu smart money şi s-au alăturat parcursului nostru,” a spus Vlad Cazan, KFactory co-founder şi Sales Leader.

“Am avut  succes în a ajuta clienţii noştri să obţină informaţii critice asupra proceselor lor operaţionale. Cu această finanţare, urmărim să extindem funcţionalităţile KFactory, să ne concentram pe oameni, inovaţie şi sustenabilitate.” a spus Adrian Dima, KFactory co-founder şi Product Leader.

„KFactory se adresează unei industrii foarte apropiate de interesele Fortech Investments. Cu o echipă solidă şi cu o direcţie clară, KFactory reprezintă o oportunitate excelentă pentru Fortech Investments de a sprijini domeniul de producţie şi de a-şi extinde portofoliul. Conducând această rundă, oferim atât capital de expansiune, cât şi expertiză tehnică şi de vânzări pentru a ajuta KFactory să ajungă pe noi pieţe şi către noi clienţi,” a declarat Valentin Filip, VP at Fortech Investments.

“Progresul realizat de KFactory este remarcabil şi suntem bucuroşi să contribuim din nou la dezvoltarea companiei, după o primă rundă de finanţare, condusă de Sparking încă din 2020. Această tranzacţie este un semn de maturitate nu doar pentru portofoliul Sparking Capital, ci şi pentru întregul ecosistem românesc”, a afirmat   Cristian Negruţiu, Founding Partner at Sparking Capital

“KFactory ne dă ocazia să susţinem două domenii cheie, în care mediul economic din România are potenţial de creştere foarte mare. Acest parteneriat este primul pas pe care îl facem în noua direcţie de investiţii pe care am iniţiat-o: suntem deschişi să susţinem idei de business din toate zonele economice, prioritizând valoarea pe care o creează pe piaţă şi potenţialul de dezvoltare pe termen lung”,conform lui Radu-Claudiu ROŞCA, CEO SIF Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO