Business Hi-Tech

Start-up-ul local Aysa.ai, platformă de automatizare a proceselor de SEO, primeşte o investiţie de 150.000 euro de la dezvoltatorul software Innovator Spark - care devine parte din acţionariatul companiei la început de drum

Marius Dosinescu, fondator Aysa.ai.

Marius Dosinescu, fondator Aysa.ai.

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.01.2024, 13:25 82

Aysa.ai, soft de optimizare pentru motoarele de căutare, dedicat industriei e-commerce, lansat anul trecut de antreprenorul Marius Dosinescu (cunoscut în special pentru businessul Floridelux.ro), atrage o investiţie de 150.000 de euro de la Innovator Spark, companie recunoscută pentru expertiza în dezvoltarea software end-to-end – care devine parte din acţionariatul companiei la început de drum, au transmis reprezentanţii companiei Aysa.ai printr-un comunicat. Intenţia investitorului este de a sprijini finalizarea şi lansarea soluţiei Aysa.ai ca produs SaaS, oferind astfel proprietarilor de magazine online un instrument puternic pentru gestionarea SEO.

„Prin parteneriatul cu Innovator Spark, Aysa.ai traversează un moment definitoriu în evoluţia sa. Această încredere financiară subliniază nu doar recunoaşterea potenţialului nostru, ci şi angajamentul nostru comun de a revoluţiona domeniul SEO. Cu aceste fonduri, ne propunem să finalizăm şi să lansăm produsul nostru SaaS, transformând Aysa.ai într-un instrument esenţial pentru gestionarea eficientă a SEO-ului. Suntem entuziasmaţi de oportunităţile ce se deschid şi suntem recunoscători pentru susţinerea partenerilor noştri în această călătorie inovatoare”, a spus Marius Dosinescu, fondator Aysa.ai.

Investiţia Innovator Spark în Aysa.ai va fi structurată în trei tranşe egale de 50.000 de euro, fiecare reprezentând 1.25% din companie. Prin această decizie, Innovator Spark a evaluat Aysa.ai la aproximativ 4 milioane de euro. Implicarea activă se va reflecta şi în participarea la consiliul de administraţie şi în oferirea de sfaturi strategice bazate pe expertiza şi experienţa acestora. De asemenea, compania îşi propune să ofere îndrumare în privinţa direcţiei de dezvoltare a produsului, strategiilor de piaţă şi planurilor de expansiune.

„Aysa.ai se remarcă printr-un potenţial semnificativ, iar dezvoltarea sa poate fi un model pentru firmele de IT din România, care trebuie să se adapteze cu agilitate la transformările din peisajul pieţei. Investiţiile în astfel de produse şi parteneriate similare se impune ca o iniţiativă strategică, menită să satisfacă cerinţele şi nevoile în continuă schimbare ale acestui domeniu”, a spus Mihai Runcan, fondator Innovator Spark.

Obiectivul principal al Aysa.ai în acest an este finalizarea şi lansarea comercială a produsului în varianta SaaS, alături de continuarea oferirii serviciilor SEO. Investiţia realizată de Innovator Spark va accelera dezvoltarea şi vânzarea produsului, precum şi expansiunea rapidă pe noi pieţe, au transmis reprezentanţii companiei. În ceea ce priveşte distribuţia clienţilor între piaţa locală şi cea internaţională, strategia Aysa.ai se axează pe extinderea semnificativă a prezenţei în pieţe precum SUA, Canada şi Marea Britanie, iar în paralel  testează şi dezvoltă produsul în Europa de Est, cu accent pe România, Bulgaria, Ungaria şi Moldova.

Din punct de vedere financiar, compania ţinteşte atingerea unei cifre de afaceri de 300.000 de euro în 2024, bazată pe o combinare eficientă de abonamente SaaS şi servicii SEO.

În ultimele nouă luni, de la lansarea pe piaţă, Aysa.ai a avut un progres constant, ajungând, în prezent, la 23 de clienţi plătitori şi şapte parteneriate strategice. Printre clienţii Aysa.ai se numără: Anvelototal.ro, ProTrading.info, SpotLegal.io, Facturis-Online.ro, IT-sH.ro, LionLink.ro, Evz.ro, Doraly.ro, FlowersMarket.ro, MiniGolf-cafe.ro, Sensidev.ro, PaulasChoice.ro şi CushionPros.com, BrainSource.io etc, care beneficiază de servicii SEO gestionate printr-o metodologie riguroasă.

„Scopul principal este de a-i ajuta să îşi optimizeze prezenţa online şi să-şi  îmbunătăţească vizibilitatea în motoarele de căutare, abordând provocări precum creşterea traficului organic, îmbunătăţirea poziţionării în rezultatele căutărilor şi creşterea ratei de conversie.”

Innovator Spark oferă soluţii complete de dezvoltare software end-to-end şi soluţii software custom, e-commerce, mobile applications deservind domenii variate precum cel medical, finanţe, HoreCa, e-commerce şi altele, către companii din România, SUA, Germania, Olanda, Marea Britanie, Franţa, Suedia şi Dubai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO