Business Hi-Tech

Start-up-ul Plant an App caută o finanţare de până la 1 mil. $ printr-o platformă de crowdfunding din SUA

Start-up-ul Plant an App caută o finanţare de până la...

Autor: Adrian Seceleanu

12.10.2020, 13:00 146

Plant an App, startup local specializat în soluţii de tip low-code, a anunţat listarea pe Republic.co, o platformă din Statele Unite ale Americii de tip equity crowdfunding, dedicată start-up-urilor cu potenţial. Compania vizează să atragă investiţii de până la 1,07 milioane de dolari. Procesul de a investi capital într-o companie listată pe Republic.co este extrem de simplu.

„Obiectivele Plant an App includ atragerea de investiţii de cel puţin 25.000 de dolari, cu un target de 500.000 de dolari în maxim trei luni şi 50% din această sumă în prima lună de la lansarea campaniei. Campania Plant an App este activă pe platforma Republic.co până pe data de 21 martie 2021”, conform companiei. „După reuşita de la «500 Startups» şi o creştere accelerată de 350% în 2020, această performanţă este o confirmare a potenţialului nostru, pentru că mai puţin de 1% dintre start-up-urile care aplică pe Republic.co sunt acceptate, a explicat Bogdan Liţescu, fondator şi CEO Plant an App. 

„Procesul de acceptare în platformă a fost un pitch în mai multe etape, destul de dificil, similar cu o interacţiune cu un fond de investiţii. Această campanie este specială şi pentru ipostaza în care ne aflăm: suntem o companie românească listată pe o platformă de equity crowdfunding din Statele Unite ale Americii, cu deschidere mare către investitori internaţionali. Ne-ar plăcea să ştim că nu suntem singuri, dar nu am reuşit să identificăm alte startup-uri româneşti care să fi trecut prin această experienţă.”

Spre deosebire de sistemul clasic de crowdfunding, unde clienţii investesc diverse sume de bani în funcţie de pachetele oferite, în cazul Republic.co şi equity crowdfunding, motivaţia celui care investeşte este de a deţine acţiuni în companie, cu perspectiva de creştere a valorii acestora în viitor. Plant an App a stabilit şi trei piloni de investiţii pentru cei care vor cumpăra acţiuni, în funcţie de valoarea investită. În prezent, Plant an App are şi o reţea proprietară de peste 4.000 de parteneri care pot deveni investitori. Investiţia minimă este de 150 de dolari, iar compania preconizează că investiţia medie va fi între 200 şi 500 de dolari. Acestea pot fi făcute extrem de uşor şi de oricine, asemeni unei achiziţii clasice: crearea contului pe platformă durează cinci minute, iar investiţia se face direct pe de card.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO