Business Hi-Tech

Start-up-ul Suki a obţinut 20 milioane de dolari pentru a crea un asistent vocal pentru medici

Start-up-ul Suki a obţinut 20 milioane de dolari pentru...

Autor: Ioana Nita

02.05.2018, 00:00 133

Punit Soni, indianul care a lucrat în cadrul Google, Motorola şi Flipkart, a reuşit să atragă o finanţare de 20 milioane de dolari pentru Suki – un asistent vocal pentru medici, scrie Techcrunch.com. 

Start-up-ul a obţinut o investiţie de 15 milioane de dolari, runda de finanţare fiind condusă de Venrock, alături de First Round, Social+Capital, Nat Turner of Flatiron Health, Marc Benioff şi alţi investitori de tip „business angel”.

Fondul de investiţii Venrock a condus de asemenea şi prima rundă de investiţii a start-up-ului, prin care acesta a atras o finanţare de 5 milioane de dolari. Prin intermediul Suki, Punit Soni vrea să creeze o modalitate prin care ceea ce spun medicii în timpul consultaţiilor să poată fi notat direct în mod automat, fără ca aceştia să fie nevoiţi să treacă ulterior totul într-un sistem medical sau să scrie de mână.  

„Soluţia se aliniază perfect cu faptul că tehnologia  de rcunoaştere vocală şi machine learning devine tot mai utilizată. Astfel, dacă folosim aceste tehnologii putem crea un sistem pentru domeniul medical prin care doctorii să poată ţină evidenţa tuturor pacienţilor şi consultaţiilor în mod automat”, a precizat el.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO