Business Hi-Tech

Start-up-ul Telerenta, platformă pentru închirierea de echipamente electronice, anunţă investiţii de 3 mil. euro. „2024 este un an de construcţie şi de extindere în contextul în care modelul de business propus de noi captează tot mai mulţi clienţi, atât la nivel naţional, cât şi la nivel mondial”

Mădălin Ilie, CEO Telerenta.

Mădălin Ilie, CEO Telerenta.

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.02.2024, 10:06 74

Start-up-ul Telerenta, susţinut de grupul american de investiţii NCH Capital, care a dezvoltat o platformă automatizată pentru închirierea de echipamente electronice - destinată utilizatorilor casnici, cât şi companiilor - şi-a bugetat investiţii de aproximativ 3 milioane de euro în 2024, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Investiţiile vor fi direcţionate către dezvoltarea platformei, îmbunătăţirea experienţei de utilizare, introducerea de noi produse în portofoliu, extinderea internaţională, în stocuri de produse şi marketing.

„2024 este un an de construcţie, de extindere pentru Telerenta, în contextul în care modelul de business propus de noi captează tot mai mulţi clienţi, atât la nivel naţional, cât şi la nivel mondial. Există o tendinţă de creştere a cererii pentru închirieri de echipamente electronice, atât la nivel european, cât şi la nivel mondial, unde valoarea pieţei de închirieri de electronice a depăşit 67 de miliarde de dolari anul trecut”, a spus Mădălin Ilie, CEO Telerenta.

El a adăugat că această creştere este impulsionată de o dependenţă crescută de produse electronice şi inovaţii din partea producătorilor, pentru a rămâne competitivi, concomitent cu o schimbare în comportamentul consumatorilor atât persoane fizice, cât şi companii, care acum preferă flexibilitatea şi costurile reduse ale închirierii echipamentelor electronice în locul achiziţiei, alături de un interes tot mai mare către sustenabilitate şi reducerea deşeurilor electronice.

Telerenta a închis anul trecut cu peste 3.000 de produse închiriate şi mizează, în 2024, pe un volum de peste 10.000 de produse electronice închiriate, în creştere de peste trei ori faţă de anul anterior.

„Şi închirierile către companii vor creşte anul acesta. Deşi a deschis abia la finalul anului trecut platforma de închirieri de produse electronice şi pentru companii, Telerenta estimează pentru 2024 că segmentul de B2B va urca la aproximativ 20% din totalul veniturilor.”

Planurile de extindere internaţională vizează prezenţa Telerenta în trei ţări în 2024, au mai spus reprezentanţii companiei. Astfel, aceştia vizează zone cu ecosisteme e-commerce puternic dezvoltate. În prima jumătate a anului, Telerenta ia în calcul extinderea în Polonia, urmând ca, spre finalul anului, să înceapă demersurile de extindere într-o nouă ţară.     

Telerenta, parte din grupul american de investiţii NCH (New Century Holdings), listează, pentru a fi închiriate, televizoare, laptopuri, telefoane mobile, tablete, console de gaming, monitoare şi desktopuri. Costurile de închiriere pornesc de la 39,99 de lei/lună, pentru un contract flexibil de 24 de luni. Utilizatorii pot beneficia de avantajele produsului şi de serviciile complementare, la costuri lunare comparabile abonamentelor oferite de platformele de streaming TV.

De asemenea, Telerenta pune la dispoziţia persoanelor fizice şi companiilor serviciul RentBox - care permite închirierea imediată şi ridicarea instant de echipamente electronice, arată sursa citată. Telerenta va avea, în următoarea perioadă, 20 de automate RentBox, amplasate în centrele comerciale din marile oraşe din România. În prezent sunt disponibile şapte unităţi de tip vending machine, iar acestea pot fi utilizate şi pe post de lockere, comenzile plasate putând fi ridicate din automatele RentBox, dacă a fost selectată această opţiune în momentul închirierii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO