Business Hi-Tech

Start-up-ul Vestinda, platformă pentru investiţii crypto, anunţă lansarea versiunii Public Beta. „Vrem să obţinem prima rundă de investiţie şi suntem în discuţii avansate cu investitori din România şi din străinătate”

 Alin Breabăn, cofondator al Vestinda

Alin Breabăn, cofondator al Vestinda

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.03.2022, 10:49 388

Start-up-ul local Vestinda, care a dezvoltat un marketplace dedicat investiţiilor în crypto, anunţă lansarea unei noi versiuni - Public Beta, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Platforma care conectează investitorii, traderii şi brokerii, a înregistrat până acum, în Private Beta, tranzacţii de peste 10 milioane de dolari de la peste 180 de traderi, de pe patru continente.

„Vorbim despre o piaţă mondială de peste 300 de milioane de utilizatori în ecosistemul  crypto, estimată să ajungă la 1 miliard de utilizatori până la final de 2022. Studiile arată că generaţia tânără este interesată de cum să îşi investească banii şi sunt din ce în ce mai deschişi către noile tipuri de active. Vestinda îşi propune să le ofere o alternativă accesibilă prin care să atingă independenţa financiară, într-un mod unic, transparent, bazat pe algoritmi şi pe expertiză. Nu e nevoie sa faci din investiţii un job full-time ca să ajungi la nivelul financiar dorit”, a spus Alin Breabăn, cofondator al Vestinda.

Planurile pe termen scurt vizează scalarea numărului de utilizatori care folosesc platforma, prin marketing direct şi parteneriate strategice cu platforme, bănci, brokeri şi alte aplicaţii financiare.

De asemenea, compania vrea să obţină prima runda de investiţie şi se află în discuţii avansate cu investitori din România şi din străinătate.

„Direcţia pe termen lung este de a scala tehnologia şi a dezvolta platforma într-o soluţie complet automatizată, ce reduce orice fricţiune din procesul de investiţie atât pentru utilizatorul final, cât şi pentru platformele care oferă servicii financiare”, au mai transmis reprezentanţii companiei.

Vestinda, platformă lansată în 2021, are ca obiectiv să faciliteze accesul la strategii testate, instrumente de automatizare şi de management al investiţiilor în crypto, pentru ca oricine să îşi poată construi un portofoliu eficient şi diversificat, indiferent de experienţa anterioară.

În construirea tehnologiei pentru infrastructura de trading, echipa Vestinda a lucrat peste 15.000 de ore, iar aceasta poate fi folosită şi de parteneri, atât în sistem Whitelabel, cât şi prin integrare directă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO