Business Hi-Tech

Startup-ul DRUID, lansat de Liviu Drăgan, a atras o nouă rundă de finanţare de 2,5 mil.dolari, condusă de fondul de investiţii GapMinder

Startup-ul DRUID, lansat de Liviu Drăgan, a atras o nouă rundă de finanţare de 2,5 mil.dolari, condusă de fondul de investiţii GapMinder

Autor: Roxana Rosu

12.01.2021, 10:34 370

DRUID, companie specializată în dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi (chatboţi), a atras o nouă rundă de finanţare de 2,5 milioane de dolari condusă de fondul de investiţii GapMinder, care a participat cu suma de 2,2 milioane de dolari.

Restul sumei a fost investită de Early Game Ventures şi investitori privaţi.

DRUID, lansat de Liviu Drăgan, fondatorul Totalsoft, devine unul dintre cele mai bine capitalizate startup-uri din România, cu investiţi totale în valoare de 5,8 milioane de dolari atrase de la lansarea companiei în 2018.

Asistenţii virtuali inteligenţi folosesc un limbaj natural pentru a prelua sarcini cu privire la practic orice informaţie sau document aflat în sistemele unei organizaţii.

Disponibil în peste 45 de limbi, DRUID oferă sute de şabloane conversaţionale care deservesc roluri şi procese specifice din cadrul oricărei industrii.

Veniturile recurente ale companiei au crescut cu 580% în 2020, în contextul în care piaţa soluţiilor conversaţionale bazate pe inteligenţă artificială este estimată că va avea o rată medie de creştere de 22% în următorii patru ani, ajungând la 13.9 miliarde de dolari în 2025, conform unui studiu Marketsandmarkets.

“Noua rundă de finanţare va fi utilizată pentru lansarea de noi soluţii de automatizare con-versaţională pentru dezvoltarea componentelor de inteligenţă artificială, dar şi pentru acceler-area operaţiunilor comerciale din pieţele interne şi externe. Ambiţia noastră este ca DRUID să fie cel mai important partener de AI din Europa şi să asigure fiecărui salariat un asistent virtual. Suntem extrem de încrezători şi motivaţi să uimim prin tehnologia noastră întreaga lume”, a declarat Liviu Drăgan, CEO DRUID.

Compania are un parteneriat global cu UiPath, liderul pieţei de automatizare a proceselor de afaceri prin intermediul roboţilor (RPA), dar şi cu EY, PWC, Deloitte, KPMG şi cu o reţea  de peste 50 de integratori de sisteme şi furnizori de soluţii de automatizare de pe toate continen-tele.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO