Business Hi-Tech

Startup-ul românesc Nordensa, prin care suporterii pot susţine jucători de fotbal, a închis o rundă de finanţare de tip seed în valoare de 1,65 mil. euro. Adrian Docea, fondatorul Nordensa: finanţarea ridicată va „duce proiectul mai aproape de obiectivul de a deveni următorul unicorn în domeniul sportului în mai puţin de 3 ani”

Adrian Docea, fondator Nordensa.com

Adrian Docea, fondator Nordensa.com

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.03.2024, 15:34 109

Startup-ul românesc Nordensa, care a dezvoltat o platformă prin care suporterii îşi pot susţine jucătorii preferaţi din fotbal, a închis o rundă de finanţare de tip seed în valoare de 1,65 milioane euro, scrie publicaţia Romania-Insider.com.

„Este acum momentul să anunţăm următorul nostru obiectiv: Nordensa a încheiat o rundă de finanţare de tip Seed de 1,65 milioane de euro, care va duce această afacere mai aproape de obiectivul nostru de a deveni următorul unicorn în domeniul sportului în mai puţin de trei ani. Printre persoanele care s-au alăturat ca investitori şi consilieri şi care cred în proiect, aş dori să mulţumesc: Premier League team owner Alan Pace;  Premier League player Emiliano Marcondes; Saatchi & Saatchi ex-CEO Chris Kay; Tech entrepreneur Voicu Oprean; Top football expert Mads Davidsen; VC tech investor Iulian Cîrciumaru; Local entrepreneur Paul Domocos; Danish ex-National player Lasse Vibe; Angel investors platform Growceanu”, a postat Adrian Docea, fondator al Nordensa, pe pagina personală de LinkedIn.

Evaluată în prezent la 15 milioane de euro, Nordesa a lansat o rundă de finanţare de tip Bridge pentru fonduri suplimentare în valoare de 1,5 milioane de euro, şi are planuri de a lansa şi o rundă de finanţare de Serie A în acest an, în cadrul căreia va oferi investitorilor 20% din companie, mai scrie Romania-Insider.com.

Start-up-ul Nordensa, fondat în 2022 şi care are sediul în Cluj-Napoca, le permite fanilor de fotbal să descopere cele mai noi talente şi oferă şansa utilizatorilor de a câştiga până la 8% din salariul jucătorului lor timp de cinci ani, arată sursa citată anterior.

Nordensa a semnat parteneriate cu mai multe cluburi de fotbal, printre se numără Standard Liege, Real Zaragoza, Kawasaki Frontale, Flyeralarm Admira, Dinamo Bucureşti, ETO Gyor and DAC 1904. De asemenea, în viitor, start-up-ul românesc are în plan să anunţe noi parteneriate, cu mai multe cluburi şi academii de fotbal din Europa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO