Business Hi-Tech

Strategie neobişnuită: platforma de social media Reddit are în plan să le ofere celor mai activi 75.000 de utilizatori acţiuni la preţ preferenţial în momentul IPO-ului de la bursa din New York

Strategie neobişnuită: platforma de social media Reddit...

Autor: Adrian Seceleanu

21.02.2024, 21:30 88

Platforma de social media Reddit are de gând să plaseze o mare parte din acţiunile sale  în mâinile utilizatorilor săi la momentul listării pe Bursa din New York, o mişcare neobişnuită care ar putea creşte loialitatea, dar care vine şi cu riscuri, scrie Wall Street Journal.

Compania plănuieşte să rezerve un număr încă nedeterminat de acţiuni pentru 75.000 dintre cei mai prolifici utilizatori ai săi, aşa numiţii “redittors”,  atunci când compania va fi listată la bursă luna viitoare, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a cumpăra acţiuni Reddit la preţul ofertei publice iniţiale înainte ca acţiunile să înceapă să fie tranzacţionate, un privilegiu rezervat în mod normal doar marilor investitori.

În octombrie 2021, directorul general al Reddit, Steve Huffman, a declarat la o conferinţă a The Wall Street Journal că îşi doreşte ca oferta de acţiuni de la listare să fie accesibilă şi pentru clienţii de retail. "Vreau ca utilizatorii noştri să fie acţionari, iar eu vreau ca acţionarii noştri să fie utilizatori", a spus el.
În mod ideal pentru companie şi pentru cei care cumpără titluri, acţiunile Reddit vor creşte la debutul pe bursă, oferind câştiguri mari celor care le cumpără la preţul de IPO. Cu toate acestea, dacă acţiunile vor scădea, ar putea înfuria acei membri ai comunităţii Reddit - un grup care, în general, nu s-a ferit de boicoturi ale companiei în trecut, notează Wall Street Journal.

Reddit, care a depus pentru prima dată o cerere confidenţială pentru listare la sfârşitul anului 2021, este de aşteptat să facă publice actele sale în această lună şi să îşi listeze acţiunile la Bursa de Valori din New York în martie. Compania, care nu obţine profit, a fost evaluată la 10 miliarde de dolari într-o rundă de strângere de fonduri în august 2021, dar evaluările au oscilat de atunci.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO