Business Hi-Tech

Studiu Initiative: Doar 5% dintre români plătesc abonamente pentru conţinut video legal. "Românii nu sunt obişnuiţi să plătească pentru conţinutul video, dincolo de tradiţionalul abonament la cablul TV, iar această tendinţă este mai pregnantă în cazul tinerilor."

Traian Năstase, managing partner la iSense Solutions: „Tinerii sunt mai mobili şi este firesc să utilizeze smartphone-ul mai frecvent decât celelalte categorii de vârstă“

Traian Năstase, managing partner la iSense Solutions: „Tinerii sunt mai mobili şi este firesc să utilizeze smartphone-ul mai frecvent decât celelalte categorii de vârstă“

Autor: Bianca Dorobanţu

08.02.2017, 00:05 490
Doar 5% dintre români plătesc pentru conţinutul video online pe bază de abonamente oferit de platforme precum Netflix sau HBO Go, arată un studiu realizat de compania iSense Solutions pentru agenţia de media Initiative.
 
În România, principalii jucători de pe piaţa platformelor online care furnizează conţinut video la cerere pe bază de abonament sunt operatorii telecom Orange, Telekom, RCS&RDS şi serviciile oferite de HBO Go, Netflix şi Amazon.
 
Serviciile Netflix au intrat pe piaţa din România la începutul lui 2016, tarifele lunare fiind între 8 şi 12 euro, în timp ce Amazon a făcut o mişcare asemănătoare la finalul acelu­iaşi an, abonamentul fiind de 6 euro.
 
Numărul de utilizatori din România ai HBO Go a crescut în 2015 de şapte ori faţă de 2014. Compania a lansat un parteneriat cu Vo­da­­fone prin care aproape toate contractele noi de abo­nament includeau şi acces la plat­for­ma online.
 
Pe de altă parte, 8% dintre cei care urmăresc conţinut video online pe smartphone îl plătesc, procentul fiind asemănător pentru laptop şi PC. În ce priveşte smart TV-ul, procentul de români care plătesc pentru vizio­narea unui astfel de conţinut este mai mare, de 15%. „Românii nu sunt obişnuiţi să plătească pentru conţinutul video, dincolo de tradi­ţionalul abonament la cablul TV, iar această tendinţă este mai pregnantă în cazul tinerilor, care sunt expuşi mai multor surse gratuite de vizionare a conţinutului video.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO