Business Hi-Tech

Subsidiara din România a grupului austriac Qualysoft, afaceri în creştere cu 55% în 2022. Radu Postolache, general manager, Qualysoft România: Rămânem precauţi referitor la perspectivele acestui an

Radu Postolache, General Manager al Qualysoft România şi Head of Consulting & Development Services al Qualysoft Group.

Radu Postolache, General Manager al Qualysoft România şi Head of Consulting & Development Services al Qualysoft Group.

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.02.2023, 16:24 523

Compania de servicii software Qualysoft România, parte a grupului austriac cu acelaşi nume, a înregistrat o creştere cu 55% a cifrei de afaceri comparativ cu exerciţiul financiar precedent, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii subsidiarei locale. În 2021, Qualysoft România a înregistrat afaceri de peste 3 milioane de euro (15 mil. lei), înregistrând o creştere de aproximativ 95% comparativ cu anul precedent, potrivit datelor ZF.

„Deşi contextul global şi regional a fost unul dificil şi va continua să rămână aşa cel puţin în următoarele şase luni, compania noastră a reuşit să îşi atingă obiectivele de creştere şi chiar să le depăşească în anumite segmente. Pe lângă ţintele volumetrice atinse, am reuşit să ne cristalizăm şi un focus vertical pe domenii cum ar fi Servicii Financiare, Telecom, Retail, Energie şi Utilităţi, Industrie ş.a.m.d., dar şi să aplicăm expertiza acumulată în proiecte de dezvoltare şi digitalizare, chiar la nivel local. Pentru ele, am reuşit să utilizăm şi capacitatea şi expertiza grupului, foarte pregnante în zona de soluţii la cheie sau în zona de low-code/no-code. (...) Rămânem însă precauţi referitor la perspectivele acestui an”, a spus Radu Postolache, General Manager al Qualysoft România şi Head of Consulting & Development Services al Qualysoft Group.

Estimările reprezentanţilor arată că, într-un scenariu pesimist, cifra de afaceri a companiei va înregistra o creştere de aproximativ 20% la final de 2023, comparativ cu 2022, iar în scenariul optimist, în cazul estompării tensiunilor economice şi politice şi concretizării oportunităţilor curente, compania poate avea o creştere a cifrei de afaceri de peste 35% la nivel anual.

„Anul 2022 a fost pentru noi un an de investiţie, în oameni, în proiecte, în dezvoltare tehnică, în conturarea unor pachete de beneficii mai atractive şi, nu în ultimul rând, în fidelizarea partenerilor curenţi. A fost primul an în urma căruia putem spune că avem o echipa completă din punct de vedere operaţional, recrutare, livrare, vânzări şi tehnic. Avantajul pe care noi considerăm că îl deţinem faţă de competiţie este legat de echilibrul dintre inovaţie, stabilitate şi bugete, agregate în potenţialul pe termen mediu şi lung pe care încercăm să îl păstrăm faţă de clienţi, parteneri şi colegi”, a spus Ramona Dimache, Service Delivery Director al Qualysoft România.

Pe parcursul anului 2022, numărul de angajaţi a crescut şi el cu 25%, fiind selectaţi specialişti pentru roluri-cheie care lucrează în proiecte naţionale şi globale cu o complexitate ridicată, au mai transmis reprezentanţii companiei. Spre exemplu, o parte dintre ei lucrează la digitalizarea ANAF-ului din Indonezia, unul dintre cele mai extinse proiecte în care echipa de specialişti IT de la Bucureşti este implicată.

„(...) Încercăm să acordăm o atenţie sporită şi vom investi din ce în ce mai mult în dezvoltarea capitalului uman care foarte probabil ne vor menţine un grad de retenţie foarte bun, unul etalon pentru piaţa locală”, a adăugat Radu Postolache.

În prezent, echipa Qualysoft din România a ajuns la peste 80 de specialişti, iar până la finalul anului în curs este preconizată o majorare a acesteia cu 35%.

„În următorul an, Qualysoft îşi propune să crească echipa cu roluri precum: Technical Leads şi Technical Architects cu focus pe diverse tehnologii, Project Managers, Business Analysts, Test Manager, DevOps Lead, Infrastructure Architect, dar vom continua creşterea şi în echipa de software development şi testare, cu focus pe zonele de .NET, JAVA, DevOps, React/Angular, C/C++ si altele”, a adăugat Ramona Dimache.

De asemenea, compania are ca preocupare implicarea în proiecte de anvergură pentru digitalizarea jucătorilor globali din domenii precum serviciile financiare, telecom, retail, energie, securitate, astfel, Qualysoft România are expunere internaţională atât direct, prin clienţi din SUA sau Europa, cât şi prin intermediul grupului din care face parte, potrivit reprezentanţilor Qualysoft.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO